Preşedintele ASF, Nicu Marcu, chemat la audieri în Parlament. Cîţu: Are şansa să prezinte ceea ce s-a întâmplat pe piaţa de asigurări
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Nicu Marcu va fi chemat la audieri în Parlament
Nicu Marcu va fi chemat la audieri în Parlament
Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, a anunţat că preşedintele ASF va fi chemat la audieri în Parlament. 

"Am propus să fie o audiere în comisiile reunite. Acolo preşedintele ASF are şansa să prezinte ceea ce s-a întâmplat pe piaţa de asigurări. Am auzit că Guvernul merge spre a înfiinţa o nouă companie de asigurări. Trebuie să fiu puţin sceptic aici; avem deja o companie de asigurări. Nu avem nevoie de două companii de asigurări de stat, dar aştept aceste proiecte în coaliţie. Deocamdată nu e niciun proiect, sunt doar discuţii în spaţiul public", a mai spus Florin Cîţu. Reacţia sa vine după ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că, la nivelul Guvernului, există în studiu înființarea unei companii de stat în asigurări.

 

Ce a anunţat purtătorul de cuvânt al PNL

 

Președintele ASDF, Nicu Marcu, va fi audiat într-o ședință comună a celor două comisii de buget finanțe din Camera Deputaților și Senat, pe tema preţurilor la asigurările RCA, a anunţat, luni, deputatul Ionuţ Stroe, purtător de cuvânt al PNL.

"Soluțiile pe care ni le dorim în acest moment țin de stoparea creșterii prețurilor polițelor RCA, iar pe de altă parte de anumite măsuri pentru a preîntâmpina anumite posibile practici similare a celor care au dus la falimentul acestei mari mari companii (City Insurance - n.r.) și la generarea tuturor problemelor ulterioare. Vom solicita audierea președintelui ASF (Nicu Marcu - n.r.) într-o ședință comună a celor două comisii de buget finanțe și prezentarea anumitor prezentări privind situația prețurilor RCA și soluții", a declarat presei purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe. 

 

Citeşte şi: Codul rutier modificat. Apare o nouă AMENDĂ de peste 1000 de lei

 

Sub forma lui modificată, Codul rutier devine un adevărat coșmar pentru șoferi, cu amenzi noi și cu majorarea celor vechi. Totate aceste reguli intră în vigoare începând cu 27 februarie. Deci, documentați-vă! 

Noua amendă se referă la geamurile mașinilor. Dacă un șofer pleacă la drum fără să le curețe, să fie pregătit să scoată din buzunar o grămadă de bani. 

Pentru că, dacă nu mențin curate toate geamurile autovehiculului pe care o conduc, șoferii vor fi sancționați, din 27 februarie, cu amenzi de aproape 1.200 de lei, conform ordonanței ce vizează modificarea Codului rutier.

Mai exact, sancțiunea se referă la “nerespectarea obligației de a menține permanent curate parbrizul, luneta și geamurile laterale ale autovehiculului, tractorului agricol sau forestier, dacă prin aceasta se restrânge sau se estompează vizibilitatea în timpul mersului”.

Astfel, cei ce vor merge cu geamurile murdare după acea dată vor risca amenzi încadrate în clasa a III-a de sancțiuni (de la șase la opt puncte-amendă), respectiv cuprinse între 870 și 1.160 de lei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel