Preşedintele PSD: Angajările în sistemul bugetar... susţin categoric că trebuie stopate

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Preşedintele PSD: Angajările în sistemul bugetar... susţin categoric că trebuie stopate
Preşedintele PSD: Angajările în sistemul bugetar... susţin categoric că trebuie stopate
 Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că angajările în sistemul bugetar ar trebui stopate, cu excepţia celor prevăzute pentru îndeplinirea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), dar a menţionat că o decizie finală aparţine coaliţiei de guvernare.

"În ceea ce priveşte angajările în sistemul bugetar, eu susţin categoric că trebuie stopate, cu excepţiile pentru PNRR. Recomandarea mea ar fi fost mai bine să redirecţionăm anumiţi angajaţi acolo unde se impune acest lucru. Haideţi să hotărâm în coaliţie", a declarat Ciolacu, la Parlament.

Întrebat dacă ia în calcul prelungirea măsurilor prevăzute în OUG prin care au fost îngheţate indemnizaţiile demnitarilor, liderul PSD a arătat că "există anumite recomandări". "Haideţi să vedem construcţia bugetului. Părerea mea este că, cel puţin în zona demnitarilor, va exista aceeaşi practică", a subliniat el.

Şi impozitul pe clădirii va fi dezbătut în coaliţie, a precizat Marcel Ciolacu. "Categoric veţi şti şi dumneavoastră, în acelaşi moment ca şi mine, fiindcă va fi dezbătut în coaliţie. Sunt nişte propuneri", a arătat liderul PSD.

Totodată, întrebat dacă la sfârşitul anului în coaliţie va fi păstrată recomandarea de a fi acordată în continuare compensarea de 50 de bani la preţul carburanţilor, preşedintele PSD a spus că acest aspect va fi discutat în construcţia bugetului pe anul viitor.

"Ştiu că are până la 1 ianuarie. Toate aceste lucruri le discutăm în construcţia bugetului pe anul viitor. Există o singură recomandare: trebuie să luptăm cu inflaţia. O astfel de măsură duce la reducerea inflaţiei şi atunci rămânem în această zonă. Deci haideţi să vorbim concret, sustenabil şi aplicat. Când încep cifrele să existe... La carburanţi s-au cam reglat lucrurile. (...) Ştiţi că actualul guvern n-a venit cu indicele de inflaţie la acciză, lucru prevăzut în lege. Dacă am fi făcut acest lucru, preţurile ar fi crescut, de exemplu la carburant, cu 16%. Eu vă dau nişte exemple, cunoaştem problematica şi vom vedea din construcţie, vom discuta şi cu BNR-ul, cum găsim măsurile cele mai bune de a combate inflaţia", a explicat liderul PSD.

De asemenea, întrebat dacă ordonanţa privind plafonarea preţului la lemnele de foc, aflată în dezbaterea Parlamentului, va include şi compensări, Ciolacu s-a declarat "ferm convins că vor găsi cea mai bună metodă la Ministerul Mediului ca acest program să funcţioneze".

"Din punctul meu de vedere, există anumite tendinţe, câteodată pe emoţie, pe o cerere de moment, să scăpăm preţurile de sub control. Atunci statul are obligaţia, pe perioade limitate, să intervină. Dar compensarea este pentru pierderi. Nu s-a auzit în nicio economie a lumii ăsteia că vii şi compensezi câştigul. Adică, eu stat îmi protejez cetăţenii să aibă un preţ mai mic, şi compensez (...) Să vin să compensez eu, stat, ca tu să ai profit la energie electrică de 3.000 la sută, nu cred că e scris în vreun manual de economie o asemenea aberaţie (...) Noi venim cu mai multe măsuri punctuale în funcţie de categorie. Dar nu compensezi ca să faci profit, se compensează pierderea", a mai afirmat preşedintele PSD. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sebastian Burduja
Foto: Freepik.com
Panouri fotovoltaice / Foto: Freepik
Dolari / FOTO: Freepik

Poate dolarul să-și piardă statutul?

În contextul în care dolarul este în scădere accentuată...

AMARG / FOTO: Wikipedia
Căprioare / Foto: Freepik

Statul dă undă verde la împușcat 34.095 de căprioare

Statul a aprobat vânarea a peste 34.000 de căprioare...

Lucrător / FOTO: Freepik

Germania: Locomotiva Europei este în pană (Analiză)

Este singura țară din G7 care a înregistrat o recesiune...

Marea Galbenă / FOTO: Wikipedia
Canalul Panama

O linie de metrou va fi construită sub Canalul Panama

Linia ar urma să lege capitala, de pe malul estic al...

Oameni pe stradă / FOTO: Freepik
Roma / FOTO: Captură ecran
Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Bună dimineața! Să aveți o zi excelentă / FOTO: Freepik
Mama și copilul / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

Donald Trump
La Expoziția universală/FOTO: Pagina oficială de Facebook a Expoziției
Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...


pixel