Președintele Turciei, Recep Erdogan, numește un expert în criptomonede în echipa băncii centrale
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Criptomonede
Criptomonede
Pe măsură ce tot mai multe țări încearcă să reglementeze acest tip de active, președintele Turciei face, de asemenea, demersuri în acest sens. 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a numit-o pe Fatma Ozkul, o profesoară care predă despre activele criptografice și tehnologia blockchain la Universitatea Marmara din Istanbul, în comitetul de băncii centrale, conform BNN Bloomberg.

Fatma Ozkul este cel mai nou membru al Comitetului de politică monetară al băncii centrale a Turciei, potrivit unui decret prezidențial publicat sâmbătă dimineață. Principalele domenii de cercetare ale profesoarei sunt contabilitatea, finanțele și auditul, iar ea a ținut cursuri în domenii precum tehnologia blockchain și activele criptografice, potrivit profilului publicat pe pagina web a universității.

Erdogan a alcătuit o nouă echipă de conducere în cadrul instituției după ce a câștigat alegerile din luna mai și l-a numit pe fostul bancher al Goldman Sachs Group Inc. Hafize Gaye Erkan în funcția de guvernator al băncii centrale în iunie. Banca a majorat ratele de politică monetară cu 3.400 de puncte de bază, până la 42,5%. Înăsprirea monetară s-a accelerat după ce Erdogan a înlocuit trei membri în iulie.

Este puțin probabil ca numirea lui Ozkul să modifice cursul actualei traiectorii a politicii monetare. Activitatea sa recentă s-a axat pe blockchain, activele cripto și implicațiile acestora asupra finanțelor. Ea a publicat o carte despre contabilitatea activelor criptografice în 2022.

Banca centrală a Turciei a lansat o platformă digitală în 2021 și a efectuat teste de tranzacții cu lire digitale la sfârșitul anului 2022. De asemenea, se așteaptă ca anul viitor guvernul să prezinte un proiect de lege pentru reglementarea activelor cripto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel