Prețul cărbunelui în China ajunge la un nivel record
Autor: Ciprian Dumitrache | 13 oct, 12:15
Prețul cărbunelui din China au atins miercuri record, pe măsură ce inundațiile recente din nordul Chinei, într-o provincie producătoare de cărbune, au contribuit la criza de aprovizionare.

China, cel mai mare consumator de cărbune din lume, se confruntă cu o criză energetică în creștere, provocată de problemele de aprovizionare cu combustibil fosil, dar și de prețurile record pentru combustibil.

Guvernul a crescut cotele de producție de cărbuni pentru a stimula producția de cărbune și a gestiona cererea de energie electrică la uzinele industriale, în timp ce producătorii de energie electrică și alți utilizatori de cărbune au crescut importurile.

Cele 200 de mine din provinciile Shanxi și Mongolia Interioară au primit ordin să crească producția, dar inundațiile au perturbat grav activitatea a 60 de mine din Shanxi. Patru mine cu o capacitate de producție anuală combinată de 4,8 milioane de tone au rămas închise, a declarat marți un oficial din Shanxi.

Cotațiile futures pentru cărbunele din Zhengzhou cu scadența în ianuarie aproape s-au triplat, atingând un nivel record de 1.640 de yuani (254,44 dolari) pe tonă, în tranzacțiile de miercuri.

G Ad:

Creșterea prețurilor vine la o zi după ce Beijingul a anunțat că va permite centralelor electrice să crească prețurile pentru a face față crizei energetice.

Stimularea producției de energie pe bază de cărbune, este cea mai recentă schimbare dintr-o serie de măsuri menite să atenueze criza alimentării cu energie care afectează mai multe sectoare industriale ale Chinei.

"Deși raționarea energiei nu pare să fi afectat până acum sectorul exporturilor, există încă riscul ca acest lucru să se întâmple în următoarele săptămâni", a declarat Julian Evans-Pritchard, Senior China Economist la Capital Economics.

Explozia prețurilor la gaze determină companiile europene de utilităţi să treacă pe cărbune

Consumul de energie electrică în luna septembrie a crescut cu 6,8% față de un anul trecut, cu 694,7 miliarde de KWh, ceea ce a crescut consumul total de energie în primele nouă luni cu 12,9% față de an, a declarat miercuri Administrația Națională pentru Energie.

China a produs 32,88 milioane de tone de cărbune în septembrie, în creștere cu 76% față de un an mai devreme, au arătat miercuri datele de la Administrația Generală a Vămilor, citate de Reuters.

Ştiri Recomandate

Evergrande revine în forță! Răul a trecut? Euforie la bursă

Cel mai mare dezvoltator imobiliar al Chinei, Evergrande...

CNAIR: Transfăgărăşanul se închide ASTĂZI

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, pe DN 7C...

OMS, anunț de ultimă oră privind SFÂRȘITUL pandemiei

Pandemia de COVID-19 va lua sfârşit "când lumea va alege...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro