Prețul carburanților a explodat. Cât costă benzina și motorina
Autor: DCBusiness Team, Simona Haiduc
Data publicării:
La benzinărie / FOTO: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
Era de așteptat având în vedere contextul internațional, pentru că tensiunile geopolitice sunt, în momentul de față, principalul factor care agită piața petrolului și, implicit, pe cea a carburanților. 

De remarcat este faptul că, în pofida retoricii alarmiste adoptate de analiști în legătură cu evoluția situației din Orientul Mijlociu, piața aurului negru își păstrează o oarecare sobrietate, preferând o creștere cu pași mici decât salturi pe cât de spectaculoase, pe atât de periculoase prin consecițele lor. 

Este, dacă se poate spune așa, o nouă maturitate pe care acest segment al pieței mondială a dobândit-o pe fondul numeroaselor provocări la care a fost supusă doar în ultimii ani, de la pandemie și războiul din Ucraina, la conflictul dintre Israel și Hamas, cu implicarea, acum, a Iranului. În urmă cu un deceniu, când prețul petrolului crește doar pentru că pe o platformă petrolieră niște muncitori declarau grevă, reacția ar fi fost considerabil mai puternică. 

Acum însă nu. Informația că Israelul a decis să răspundă atacului lansat cu sute de drone și rachete de Iran, nu a aruncat în aer piața petrolului. Prețurile au crescut, desigur, dar în limite rezonabile. Astfel, țițeiul marca Brent din Marea Nordului, de referință în Europa a avansat cu 0,5%, până la 90,58, dar cu tendință de creștere, în timp ce, la New York, barilul american WTI a recuperat 0,6%, până la 85,90 dolari/baril. 

La noi, prețul benzinei și al motorinei a înregistrat un avans mai puternic, după un weekend în care tarifele s-au mișcat în același coridor valoric. Prin urmare, iată care sunt cele mai mici și mai mari prețuri oferite astăzi, 16 aprilie, de benzinăriile din București, conform peco.online.

BENZINA STANDARD

Cel mai mic preț: 7,28 lei/litru, față de 7,24 lei cât a fost în weekend (trei benzinării Lukoil, inclusiv cea de pe strada Coralilor sau de pe Poligrafiei nr. 79)

Cel mai mare preț: 7,47 lei/litru, în creștere cu câțiva bănuți față de ziua de sâmbătă, când a fost 7,43 lei/litru (mai multe stații OMV, printre care cele de pe străzile Bucureștii Noi 141-143 sau Alexandru Șerbănescu)

BENZINA SUPERIOARĂ 

Cel mai mic preț: 7,82 lei/litru, față de 7,36 lei (Petrom, Str. Dr. Herescu Petre, nr. 2A)

Cel mai mare preț: 8,12 lei/litru (OMV, Sos. Colentina 446)

MOTORINA STANDARD 

Cel mai mic preț: 7,47 lei/litru, neschimbat față de cel din ultimele zile ale săptămânii trecute (Socar, str. Vasila Lascăr nr. 141A)

Cel mai mare preț: 7,63, un plus de patru bani comparativ cu prețul din 13 ianuarie (OMV, str. Odăi nr. 147A, Șos Chitilei km 9,7, Maica Domnului 1)

MOTORINA SUPERIOARĂ 

Cel mai mic preț: 7,84 lei/litru, neschimbat (Lukoil. bd. Preciziei 34)

Cel mai mare preț: 8,14, mai scump cu patru bani față de sâmbătă (OMV, Șos. Colentina 446)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel