Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Nu există motive reale pentru ca benzina și motorina să se scumpească: pe piața petrolului nu s-au înregistrat salturi spectaculoase. Singurul lucru care poate împinge prețurile în sus este sezonul concediilor, ce presupune și un consum mai mare de carburanți: românii pleacă în vacanțe cu mașinile personale și se asigură că nu rămân în drum.
În aceste condiții, motorina s-a scumpit marți, trecând de pragul de 7 lei/litru. La benzină nu sunt schimbări majore.
Benzina standard
În ceea ce privește benzina standard, prețurile oscilează, în București, de la 6,88 lei/litru, la 7,06 lei. Cea mai ieftină poate fi cumpărate la benzinăria Petrom de la str. Dr. Herescu Petre, sector 5, precum și la câteva stații Lukoil din sectorul 1 al Capitalei. Cea mai scumpă este comercializată de numeroase benzinării MOL, majoritatea tot din sectorul 1.
La Cluj, benzina standard poate fi cumpărată și cu 6,91 lei/litru, dar și cu 6,98 de lei. De remarcat că în acest oraș benzina standard nu a depășit pragul de 7 lei/litru.
Motorina standard
În ceea ce privește motorina standard, cea mai ieftină costă, în București, 7,01 lei/litru, preț la care poate fi cumpărată de la o singură benzinărie, cea a companiei Lukoil de pe bd. Preciziei nr. 34, din sectorul 6. Cea mai scumpă, de 7,18 lei/litru, este comercializată de stațiile MOL, cele mai multe situate în sectorul 1 al Capitalei.
Și la Cluj litrul de motorină standard a trecut de 7 lei, iar cea mai ieftină se vinde la câteva stații de alimentare ale Lukoil. La polul opus, cea mai scumpă motorină standard, de 7,16 lei/litru, este vândută de benzinăriile MOL și OMV. De precizat că la Timișoară cea mai scumpă motorină standard costă 7,21 lei/litru.
Nimic senzațional pe piața petrolului
Pe piața petrolului, prețului aurului negru a înregistrat marți o variație redusă, după ce China a raportat o scădere lunară puternică a importurilor în iulie, ceea ce a sporit temerile legate de cerere, deși acest lucru a fost compensat de îngrijorările legate de ofertă, legate de reducerile de producție ale Arabiei Saudite și Rusiei.
În aceste condiții, contractele futures ale petrolului marca Brent, de referință în Europa, au fost tranzacționate, în cursul dimineții de marți, la 85,38 dolari pe baril, în creștere cu 4 cenți, sau 0,05%, în timp ce petrolul american West Texas Intermediate a fost cotat la 82,02 dolari pe baril, în creștere cu 8 cenți, sau 0,1%.
"Creșterea țițeiului s-a epuizat, confruntându-se cu o rezistență tehnică cheie.... Dar reducerile de producție din partea Arabiei Saudite și a Rusiei ar putea rămâne un factor de creștere pentru piețele petroliere", a declarat Tina Teng, analist la CMC Markets, într-o notă.
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial, a declarat anterior că va prelungi cu încă o lună reducerea voluntară a producției de petrol de 1 milion de bpd pentru a include luna septembrie, adăugând că ar putea prelungi reducerea dincolo de această dată sau ar putea face o reducere mai mare a producției după septembrie. Rusia a declarat, de asemenea, că își va reduce exporturile de petrol cu 300.000 bpd în septembrie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...