Europenii, salvați de gazele americanilor. Prețul înregistrează cea mai lungă scădere
Autor: Oana Pavelescu | 28 dec 2021, 17:23
Vapoarele care transportă Gaze Naturale Lichefiate fac întoarceri la 180 de grade în Pacific
Vapoarele care transportă Gaze Naturale Lichefiate fac întoarceri la 180 de grade în Pacific
Gazele naturale din Europa continuă să se ieftinească ajungând la cea mai lungă perioadă de scădere din ultimul an, în timp ce livrările din SUA par să atenueze criza de energie din regiune.

La hub-ul TTF din Amsterdam, cotaţiile la gaze naturale cu livrare pentru luna următoare au scăzut marţi cu 8,3%, ajungând în jurul orei 9:50 la 98 de euro pentru un Megawatt-oră, aceasta fiind a cincea zi consecutivă de scădere. Un număr crescut de nave care transportă gaze naturale lichefiate se îndreaptă spre Europa, ceea ce creşte aşteptările că noile livrări vor ajuta la reechilibrarea pieţei.

Prețurile au scăzut după ce săptămâna trecută au urcat la niveluri record pe fondul temperaturilor scăzute și al unei scăderi puternice a fluxurilor de gaze din Rusia. În timp ce vremea mai blândă care se va instala în cea mai mare parte a Europei continentale în cursul săptămânii viitoare, va reduce cererea de energie, depozitele din regiune sunt încă cu 23% sub media pe cinci ani pentru această perioadă a anului. 

Prețul gazelor naturale SCADE în Europa. S-a produs o minune

Numărul de vapoare cu GNL din SUA care se îndreaptă spre porturile europene a crescut cu o treime în weekend. Regiunea atrage mai multe livrări, deoarece cei mai mari cumpărători din Asia aleg să își folosească stocurile în această iarnă în loc să achiziționeze mai mult.

Cu toate acestea, piața rămâne pe muchie de cuțit, deoarece prognozele arată că temperaturile vor scădea mult sub nivelul normal în a doua săptămână din ianuarie.

La hub-ul TTF din Amsterdam, pentru prima lună se tranzacționa la 101,31 euro pe megawatt-oră la ora 13:31 la Amsterdam. Tranzacțiile cu gaze din Marea Britanie pe ICE Futures Europe au rămas închise de sărbători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Sud-coreeni vor deveni toți mai tineri cu un an

Parlamentarii sud-coreeni au aprobat o măsură care va...

Greve în Marea Britanie: Armata, chemată în ajutor

Armata britanică va fi chemată să-i înlocuiască pe...

Schengen. Austria a votat împotriva aderării României

Austria a votat împotriva aderării României în cadrul...

Confiscarea autoturismului pentru depășirea vitezei legale

Codul rutier va suferi o nouă modificare ce vizează...

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Crossuri externe