Europenii, salvați de gazele americanilor. Prețul înregistrează cea mai lungă scădere
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vapoarele care transportă Gaze Naturale Lichefiate fac întoarceri la 180 de grade în Pacific
Vapoarele care transportă Gaze Naturale Lichefiate fac întoarceri la 180 de grade în Pacific
Gazele naturale din Europa continuă să se ieftinească ajungând la cea mai lungă perioadă de scădere din ultimul an, în timp ce livrările din SUA par să atenueze criza de energie din regiune.

La hub-ul TTF din Amsterdam, cotaţiile la gaze naturale cu livrare pentru luna următoare au scăzut marţi cu 8,3%, ajungând în jurul orei 9:50 la 98 de euro pentru un Megawatt-oră, aceasta fiind a cincea zi consecutivă de scădere. Un număr crescut de nave care transportă gaze naturale lichefiate se îndreaptă spre Europa, ceea ce creşte aşteptările că noile livrări vor ajuta la reechilibrarea pieţei.

Prețurile au scăzut după ce săptămâna trecută au urcat la niveluri record pe fondul temperaturilor scăzute și al unei scăderi puternice a fluxurilor de gaze din Rusia. În timp ce vremea mai blândă care se va instala în cea mai mare parte a Europei continentale în cursul săptămânii viitoare, va reduce cererea de energie, depozitele din regiune sunt încă cu 23% sub media pe cinci ani pentru această perioadă a anului. 

Prețul gazelor naturale SCADE în Europa. S-a produs o minune

Numărul de vapoare cu GNL din SUA care se îndreaptă spre porturile europene a crescut cu o treime în weekend. Regiunea atrage mai multe livrări, deoarece cei mai mari cumpărători din Asia aleg să își folosească stocurile în această iarnă în loc să achiziționeze mai mult.

Cu toate acestea, piața rămâne pe muchie de cuțit, deoarece prognozele arată că temperaturile vor scădea mult sub nivelul normal în a doua săptămână din ianuarie.

La hub-ul TTF din Amsterdam, pentru prima lună se tranzacționa la 101,31 euro pe megawatt-oră la ora 13:31 la Amsterdam. Tranzacțiile cu gaze din Marea Britanie pe ICE Futures Europe au rămas închise de sărbători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel