Prețul petrolului bate recordul anual. Cine jubilează
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Conflictul dintre Abu Dhabi și Riad s-a încheiat
Conflictul dintre Abu Dhabi și Riad s-a încheiat
Prețul petrolului a atins, vineri, cel mai înalt nivel dintr-un an, depășind 59 de dolari/baril, pe valul speranței unei revigorări economice mai rapide.

Comenzile de mărfuri fabricate în SUA au crescut mai mult decât era de așteptat în decembrie, indicând consolidarea continuă a producției. De asemenea, Congresul SUA a luat în discuție planul de ajutor COVID-19 al președintelui Joe Biden.

Preţul barilului de petrol Brent a crescut cu 69 de cenți, sau 1,2%, până la 59,53 USD  după ce a atins 59,67 USD, cel mai mare punct din 20 februarie 2020. Preţul barilului de petrol „crude” a crescut cu 66 de cenți, până la 56,89 USD, după ce a atins 56,95 USD, cel mai mare din 22 ianuarie 2020.

Perspective de creștere

Barilul de petrol Brent este estimat să crească cu peste 6% în săptămâna aceasta. Lansarea vaccinurilor pentru COVID-19 alimentează speranțele pentru ușurarea măsurilor epidemiologice prin ridicare restricțiilor de deplasare a persoanelor, sporind, astfel, cererea de combustibil.

Citește și: Donald Trump NU va face acest lucru. Avocații au RESPINS

OPEC și aliații săi, care formează așa numitul OPEC+(grup extins în care se regăsește și Rusia), au continuat politica de plafonare a ofertei la ședința de miercuri. Reducerile record ale OPEC+ au contribuit la ridicarea prețurilor de la minimele istorice de anul trecut, relatează Reuters.

O cauză a creșterii pieței a reprezentat-o și raportul săptămânal de aprovizionare, care a arătat o scădere a stocurilor de țiței din SUA, ajuns la cel mai scăzut nivel din martie, influențat, probabil, de reducerile producției dictate de statele OPEC+.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel