Prețul petrolului crește pentru a doua zi consecutiv. Care este explicația
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Evoluții bursiere
Evoluții bursiere
Prețul aurului negru a continuat să recupereze și miercuri teren, după ce autoritățile americane au anunțat o reducere peste așteptări a stocurile de țiței ale SUA. 

Contractele futures pentru țițeiul marca Brent, de referință în Europa, au crescut cu 30 de cenți, sau 0,4%, la 77,89 dolari pe baril până la ora 05:24 GMT, în timp ce contractele futures pentru țițeiul american West Texas Intermediate au crescut cu 36 de cenți sau 0,5%, până la 72,60 dolari pe baril.

Petrolul a câștigat aproximativ 2% în sesiunea anterioară pe fondul  preocupărilor legate de aprovizionarea din Libia și a tensiunilor regionale din Orientul Mijlociu. 

Majorarea prețului la petrol a fost susținută, în egală măsură, de reluarea, în Marea Roșie, a atacurile lansaate de miliția yemenită Houthi asupra transportului maritim, ceea ce a alimentat temerile legate de alimentarea pieței. 

„Prețurile la petrol continuă să evolueze într-un coridor îngust, dar starea de spirit este influențată, în momentul de față, de investitorii care care dețin poziții lungi”, au explicat analiștii de la Haitong Futures, referindu-se la jucătorii care cumpără contracte futures în așteptarea unei creșteri de preț.

„Reducerea stocurilor de săptămâna trecută poate fi mai mult o variație sezonieră a stocurilor, dar ajută la atenuarea presiunii în scădere asupra prețurilor petrolului”, au adăugat ei.

Stocurile de țiței din SUA au scăzut cu 5,2 milioane de barili în săptămâna încheiată pe 5 ianuarie, potrivit cifrelor American Petroleum Institute, în condițiile în care analiștii estimau o creștere de 700.000 de barili într-un sondaj Reuters.Pe de altă parte, stocurile de benzină au crescut cu 4,9 milioane de barili, peste estimările de 2,5 milioane de barili. 

Citește și Aur, cacao, cafea: 2023, anul tuturor recordurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel