Amnistia fiscală. Portița de care pot beneficia și cei cu eșalonări
Într-o încercare de a ușura...
Potrivit Citi, deși este posibilă o revenire tehnică, piața și-ar putea pierde încrederea în disponibilitatea OPEC+ de a apăra nivelul de 70 de dolari pe baril, în cazul în care alianța nu se angajează să prelungească reducerile actuale de producție pe termen nelimitat.
Ba chiar 50 de dolari/baril
Dacă prețul la petrolul marca Brent, de referință în Europa, coboară la 60 de dolari, acest nu înseamnă sfârșit de drum, ba dimpotrivă, s-ar putea ajuns și la 50 de dolari pe baril înainte de o potențială revenire, sunt de părere analiștii de la Citi.
Realitatea a demonstrat cu totul altceva
Inițial, se aștepta ca tensiunile geopolitice să scumpească petrolul, dar realitatea a fost alta: prețurile au scăzut, au analiștii de la Citi. El a adăugat că piața recunoaște acum că tensiunile nu duc neapărat la scăderea producției sau la probleme de tranzit, ci devin oportunități de a vinde.
Când ajunge la 80, vindeți!
Citi recomandă vânzarea atunci când petrolul Brent se apropie de 80 de dolari, având în vedere dinamica actuală a pieței. Săptămâna trecută, Goldman Sachs a răspuns la această schimbare de perspective reducându-și prognoza și intervalul de preț mediu pentru țițeiul Brent în 2025 cu 5 dolari pe baril, invocând încetinirea cererii din China.
Alții au altă părere
În schimb, UBS se așteaptă ca Brent să treacă de 80 de dolari pe baril în lunile următoare, estimând că piața petrolului rămâne subaprovizionată în ciuda cererii slabe din China, deoarece cererea rămâne puternică în altă țară.
După scăderea prețurilor de săptămâna trecută, poziționarea pe piață ar putea declanșa într-adevăr o revenire pe termen scurt, care ar putea împinge prețurile mai aproape de 80 de dolari pe baril, este de acord Citi. „Cu toate acestea, puterea cererii din sezonul estival s-a epuizat, astfel că piața va fi mai relaxată”, au adăugat experții băncii.
Piața a dat peste cap planurile alianței
Între timp, agenția Reuters anunță că OPEC+ analizează o posibilă amânare pentru luna viitoare a creșterii planificate a producției, deoarece prețul petrolului a atins cel mai scăzut nivel din ultimele nouă luni.
Petrolurile la petrol au scăzut împreună cu alte clase de active din cauza preocupărilor legate evoluția economiei globale, cu accent pe China, cel mai mare importator de țiței din lume. Inițial, OPEC+ își propusese să demareze procesul de revenire la cote normal de producție în luna octombrie, când urma să livreze pe piață un plus de 180.000 barili pe zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Într-o încercare de a ușura...
În ultimele zile, Dunărea și-a depășit malurile, cauzând...
Curtea Constituţională a...
Pool-ul de Asigurare Împotriva...
Compania japoneză Icom...
Grupaj de ştiri.
Rezerva Federală a redus...
În şedinţa de miercuri, 18...
Constructorul american de...
Pagerul a devenit un subiect...
Primarul general al Capitalei a făcut un anunţ despre o...
Deși șeful companiilor în care...
Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia...
Profesorul de economie Mircea...
Analiza recentă a agenției de...
Explozia pagerelor în Liban,...
Posibil chiar și mâine. Depide...
Google a câștigat miercuri o...
Huawei Technologies, liderul...
Statul român a lansat, în...
Fond destinat investițiilor în dezvoltarea centrelor de...