Previziuni 2022. Roboți, bătălii, mare tărăboi pe piața criptomonedelor
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Nici un moment de plictiseală, totul cu suspans
Nici un moment de plictiseală, totul cu suspans
Evenimentele din lumea cripto se succes într-un ritm alert, care se va menține și în 2022, deorece marile companii își vor impune punctul de vedere, iar tehnologiile blockchain vor deveni mai accesibile pe măsura perfecționării lor. Gândiți-vă la ce s-a întâmplat în 2021: El Salvador a adoptat bitcoin ca mijloc legal de plată, investitorii din retail au plonjat în universul cripto, China a luat măsuri drastice împotriva mineritului de criptomonede, iar Facebook a sărit în metavers, scrie Business Insider.

Monedele digitale devin acum parte integrantă a finanțelor tradiționale. Statele Unite au aprobat primul ETF futures pentru bitcoin, în timp ce liderii din lumea criptomonedelor au cerut autorităților de reglementare să ofere reguli mai clare pentru această industrie cu o capitalizare de 3 trilioane de dolari.

Aceste evoluții produse pe fondul pandemiei, au generat o avalanșă de vești interesante pentru investitori. Pentru a afla care vor fi viitoarele motoare ale criptomonedelor, Insider a intervievat experți din industrie. 

1. Prețul monedei ether va crește într-un ritm mult mai rapid decât cel al bitcoinului, datorită trecerii blockchain-ului Ethereum la proof of stake, crede Tom Higgins, CEO al platformei de gestionare a activelor Gold-i.

2. Bitcoin ar putea lua avans față de acțiuni, anticipează Mike McGlone, analist-șef pentru criptomonede la Bloomberg Intelligence.

3. O companie de criptomonede din Fortune 500, care s-a angajat în aventura telemuncii, își va declara sediul oficial într-unul dintre metaversurile concurente, consideră Brandon Arvanaghi, CEO al startup-ului cripto Meow.

4. Metaversul va deveni noua interfață prin care oamenii vor interacționa pe internet și între ei, prezice Justin Banon, co-fondator al rețelei descentralizate Boson Protocol.

5. Așteptați-vă la o bătălie între un metavers bazat pe criptomonede și cele lansate în jocurile video și de companii precum Meta, avertizează Brock Pierce, președinte al Fundației Bitcoin.

Citește și Dimineață de infarct. Degringoladă pe piața criptomonedelor

Citește și Previziuni. 2022 va fi anul CRIPTOMONEDELOR. Dar cu surprize

6. Capitalizarea de piață a cripto-economiei va urca de la 3 trilioane de dolari în 2021 la peste 7,5 trilioane de dolari în 2022, este convins Rohit Talwar, director al firmei de cercetare și analiză Fast Future.

7. Anul viitor va avea loc primul hack de un miliard de dolari din lume, pe măsură ce activitatea în jurul DeFi (finanțe descentralizate) continuă să crească, este de părere Benjamin Whitby, care supervizează aspectele de reglementare ale protocolului Qredo cross-chain, menit să faciliteze trecerea de la un blockchain la altul.

8. Cel puțin 25 de țări vor utiliza o monedă digitală a băncii centrale până la sfârșitul anului 2022. Fie propria monedă, fie o monedă emisă de o altă țară, cum ar fi yuanul digital al Chinei, anunță Rohit Talwar de la Fast Future.

9. Investitorii vor folosi roboți pentru a face achiziții în cadrul evenimentelor de vânzare NFT, ceea ce ar putea exclude utilizatorii mai puțin sofisticați, previne Ethan McMahon, economist pentru platforma de date blockchain Chainalysis, specializat în token-uri ne-fungibile.

10. Majoritatea oamenilor își vor desfășura activitatea zilnică parțial în metavers, atrage atenția Shane Molidor, director de venituri la platforma de active digitale AscendEx.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel