Urmărește dezbaterea live

Prima femeie care va conduce bursa de la Paris
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Bursa de Valori București a ÎNCHIS în CREȘTERE
Bursa de Valori București a ÎNCHIS în CREȘTERE
 Bursa de Valori de la Paris va fi condusă din 15 martie 2021 de Delphine Amarzit, în prezent director general adjunct la banca online Orange Bank, a anunţat luni grupul Euronext, care deţine şase burse europene (Paris, Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona şi Oslo), informează AFP.

La 47 de ani, Delphine Amarzit va deveni prima femeie ce va conduce bursa de la Paris, succedându-i în funcţie lui Anthony Attia. Director general adjunct la Orange Bank şi fostă consilieră a premierului François Fillon, între 2007 şi 2009, Delphine Amarzit are "o cunoaştere aprofundată a pieţelor de capital din Franţa şi Europa", subliniază Euronext.

SECRETUL Casei Regale a Marii Britanii a fost DEZVĂLUIT

Această nominalizare se înscrie în strategia de creştere a Euronext, după preluarea bursei de la Olso (2019) şi a bursei de la Milano, care ar urma să se concretizeze, cel mai probabil, în cursul primului semestru al acestui an.

"Euronext trebuie să îşi ajusteze organizaţia pentru a răspunde la ambiţia sa de a pune la punct cea mai importantă infrastructură de pe piaţa paneuropeană", a explicat directorul general de la Euronext, Stéphane Boujnah.

Absolventă a prestigioasei universităţi ENA, Delphine Amarzit a deţinut mai multe poziţii importante în sectorul public din Franţa, precum cea de inspector general al Finanţelor şi la Trezoreria Statului. În mijlocul crizei subprime, în calitate de consilier pentru finanţe la Cabinetul premierului François Fillon (2007-2009), Delphine Amarzit a participat la elaborarea răspunsului autorităţilor publice la criza financiară mondială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel