Noua coaliție de centru-dreapta din această țară va elimina legile introduse de precedentul guvern condus de laburiști, conform acordurilor de coaliție publicate vineri, transmite Reuters.
Pachetul de măsuri ar fi prevăzut interzicerea vânzării de tutun persoanelor născute după 1 ianuarie 2009, reducerea cantității de nicotină permise în produsele din tutun și reducerea cu peste 90% a numărului de comercianți cu amănuntul care pot vinde tutun.
Acestea reprezentau unele dintre cele mai stricte norme antitutun din lume. Marea Britanie a luat în calcul, de asemenea, o interdicție a fumatului pentru generațiile viitoare, alte țări luând în considerare, de asemenea, reguli similare.
"Aceasta este o pierdere majoră pentru sănătatea publică și o victorie uriașă pentru industria tutunului - ale cărei profituri vor fi sporite în detrimentul vieților", a declarat Boyd Swinburn, copreședinte al Health Coalition Aotearoa din Noua Zeelandă.
HCA a subliniat cercetările academice care au constatat că legile ar fi putut economisi aproximativ 1,3 miliarde de dolari în costurile sistemului de sănătate pe o perioadă de 20 de ani și ar fi redus ratele de mortalitate.
Sarah Jackson, cercetător principal în cadrul University College London Tobacco and Alcohol Research Group, a declarat că această decizie ar putea amenința planurile din alte națiuni.
"Există riscul ca întoarcerea în sens invers a Noii Zeelande să determine factorii de decizie din Anglia să se răzgândească", a spus ea.
De asemenea, guvernul de coaliție va impozita doar produsele de fumat și va reforma reglementările pentru alternative precum vaporizatoarelor, inclusiv interzicerea vaporizatoarelor de unică folosință și sancțiuni mai dure pentru cei care le vând clienților minori, potrivit documentelor.
Viitorul ministru de finanțe, Nicola Willis, a declarat pentru Newshub Nation din Noua Zeelandă că măsurile fostului guvern ar fi redus semnificativ veniturile fiscale.
Deborah Arnott, director executiv al organizației caritabile pentru sănătate ASH din Marea Britanie, a declarat că fumatul costă finanțele publice aproape dublu față de veniturile din taxele pe tutun.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Ministerul Finanţelor a...
Preşedintele Statelor Unite a...
Marele club de fotbal trece la...
Analistul economic Cristian...
Cererea pentru extrem de...
Rheinmetall își transformă...
Preşedintele rus a găzduit o...
Principalul producător cubanez...
Miniștrii europeni de externe,...
Contribuabilii trebuie să...
Cazacii ruşi au un cadou pentru...
Banca Națională a publicat...
Pierderile sunt de ambele părți...
UE adoptă al 16-lea pachet de...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...