Primar exemplu! Ce gest a făcut pentru oamenii săi
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Primarul Londrei, Sadiq Khan
Primarul Londrei, Sadiq Khan
Primarul Londrei, Sadiq Khan, a anunţat miercuri că şi-a redus salariul cu 10% din cauza pandemiei, cerându-i guvernului britanic să susţină autorităţile locale aflate în dificultate financiară, pentru a evita tăierile din serviciile publice, informează AFP.

Primarul laburist, al cărui salariu anual se ridică la 152.734 de lire (170.000 de euro), a îngheţat de asemenea salariile a 15 membri ai echipei sale, în condiţiile în care metropola riscă să aibă o gaură de 493 de milioane de lire (550 milioane de euro) în bugetul său în următorii doi ani.

Britanicii AU REUȘIT! Acest MEDICAMENT salvează vieți

"COVID-19 a avut un impact devastator asupra finanţelor publice ale Londrei, care erau în mare formă înainte de pandemie", a informat el într-un comunicat.

Veniturile operatorului reţelei de transport din Londra (TfL) s-au redus cu peste 90% în timpul pandemiei, iar colectările de taxe locale şi profesionale s-au prăbuşit, numeroase gospodării şi întreprinderi nemaifiind în măsură să le achite, a precizat el.

Sadiq Khan a atenţionat că fără sprijinul guvernului, condus de predecesorul său conservator la primăria Londrei, Boris Johnson, vor fi necesare tăieri în bugetele poliţiei, pompierilor sau transporturilor în comun."Este cel mai rău moment pentru a reveni la austeritate - chiar atunci când trebuie să investim pentru relansare (economică) la Londra", a estimat el.

Pe întreg teritoriul Regatului Unit, colectivităţile locale se confruntă cu aceleaşi probleme financiare, a subliniat Khan.

Finanţarea care le este acordată de stat, el însuşi confruntat cu un sumbru orizont economic, a scăzut puternic în timpul ultimilor şase ani din cauza măsurilor de austeritate puse în aplicare de guvernele conservatoare succesive.

Din cauza pandemiei, alegerile locale ce urmau să aibă loc în mai la Londra şi în numeroase alte municipalităţi au fost amânate pentru 2021.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel