Primăria Capitalei elimină din trafic aceste vehicule. Poliția și RAR, implicate în proiect
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Primăria Capitalei elimină mașinile care nu vor îndeplini anumite condiții și vor fi verificate în trafic
Primăria Capitalei elimină mașinile care nu vor îndeplini anumite condiții și vor fi verificate în trafic
Primăria Capitalei vrea să elimine din oraș toate vehiculele care nu vor îndeplini anumite condiții. În primă instanță vor fi aplicate doar amenzi.

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) pregătește în parteneriat cu Registrul Auto Român (RAR), Poliția Rutieră și Poliția Locală o serie de surprize pentru cei care au mașini și motociclete zgomotoase.

Conform unui membru CGMB, Capitală va fi declarată teritoriu în care un autovehicul care depășește limita maximă de zgomot admisibilă va fi sancționat. În acest sens, RAR, Poliția Rutieră și Poliția Locală vor colabora îndeaproape pentru a realiza operațiuni de control comune în zonele din București cunoscute că fiind preferate de cei cu mașini ale căror sistem de evacuare a fost modificat.

Este de notat faptul că ITP-ul deja verifică acest aspect, însă unii proprietari modifică înainte și după efectuarea inspecției sistemul de evacuare, astfel încât certificatul să arate că nu există nicio problema. Soluția gândită de CGMB o reprezintă controalele în trafic.

Rabla Clasic și Rabla Plus. Cu cât se suplimentează fondul și de când

Planul pe termen scurt al CGMB este că RAR și Poliția Rutieră să organizeze controale în trafic începând de anul acesta, urmând că din 2022 Primăria Municipiului București (PMB) să aibă o echipa de tehnicieni care să fie instruită pentru a putea face aceste verificări cu Poliția Locală în vederea aplicării sancțiunilor corespunzătoare.
Pe termen lung, CGMB are în pregătire instalarea de echipament specific care măsoară automat nivelul de zgomot produs de mașini și motociclete pentru realizarea unei hărți de zgomot care va relevă locurile exacte unde trebuie acționat cu prioritate.

Rămâne de văzut exact ce se va concretiza, însă este mai clar că niciodată că autoritățile locale vor un București mai liniștit pe timp de noapte.

În România, conform art. 17 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 536/1997 nivelul de zgomot exterior se măsoară la 3 m de peretele exterior al locuinței și trebuie să fie mai mic sau egal cu 50 dB(A) (curbă de zgomot 45). În casă, ziua, limita maximă este de 35 dB(A) (curbă de zgomot 30).

Noaptea, limitele maxim admise pentru nivelul de zgomot se reduc cu 10 dB. Astfel nivelul de zgomot maxim admis devine după orele 22:00 – maximum 40dB(A) pentru exterior și 25 dB(A) pentru interior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel