Primul robot umanoid TESLA BOT, prezentat de Elon Musk VIDEO
Autor: Oana Pavelescu | 20 aug, 10:45
Elon Musk are un nou proiect ambițion, Tesla Bot
Elon Musk are un nou proiect ambițion, Tesla Bot
CEO-ul Tesla, Elon Musk, a anunțat că producătorul de automobile se va ramifica producția și va începe să facă roboți umanoizi în cadrul unui eveniment al companiei, joi.

Musk a prezentat „Tesla Bot”, un robot 1,72 m și 56 de kilograme, despre care a spus că va avea un ecran unde ar trebui să fie fața și unde vor fi prezentate informații. Potrivit CEO-ului, robotul umanoid va fi, de asemenea, capabil să ridice 150 de kilograme și să transporte aproximativ 45 de kilograme. Cu toate acestea, robotul se va deplasa cu doar aproximativ 8 km pe oră.

„Îl setăm astfel încât să fie la un nivel mecanic, la un nivel fizic, încât să poți fugi de el și cel mai probabil să-l învingi”, a spus Musk.

Bot-ul va folosi software-ul Tesla Pilot automat, a mai spus șeful Tesla. Acesta va fi echipat cu opt camere pentru a intra în rețeaua neuronală pe care Tesla a dezvoltat-o ​​pentru software-ul său FSD.

Rețeaua neuronală emulează funcțiile creierului uman în măsura în care permite vehiculului să-și analizeze împrejurimile prin intermediul camerelor și să determine ce trebuie să facă atunci când întâmpină obstacole prin identificarea și etichetarea diferitelor rute și imagini.
„Mașinile noastre sunt roboți semi-sensibili pe roți”, a spus Musk. „Are sens să punem acel software și pe o formă asemănătoare omului.”

G Ad:

Musk a spus că firmele ar putea folosi în mod ideal robotul pentru a îndeplini sarcini repetitive și periculoase. El a adăugat că adevăratul test ar fi modul în care robotul poate naviga prin lume fără a i se spune explicit ce să facă.

"Vor exista aplicații profunde pentru economie. În viitor, munca fizică va fi o alegere", a spus Musk.

Elon Musk a dat vestea: Suntem gata de lansare

CEO-ul a oferit o reprezentare vizuală a cum dorește să arate robotul, dar Tesla nu a construit încă un astfel de robot funcțional. El a spus că Tesla intenționează să aibă un prototip dezvoltat până anul viitor.

Musk a spus că robotul se potrivește perfect misiunii Tesla și va fi construit cu multe din aceleași materiale pe care compania le folosește pentru mașinile sale.

"Realizăm piesele care ar fi utile pentru [construirea] unui robot umanoid, așa că probabil ar trebui să îl realizăm. Dacă nu, altcineva o va face - și vrem să ne asigurăm că este în siguranță", a spus Musk.

Musk este cunoscut pentru promisiuni pe care nu le îndeplinește. Una dintre acestea a fost că până în anul 2020va pune în circulație peste un milion de robotaxi. Cu toate acestea, compania nu a lansat încă o mașină complet autonomă, deoarece actualul său software FSD necesită în continuare un operator autorizat să monitorizeze vehiculul.

 

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro