Principalul indice al BVB a pierdut 1,45%
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Busa de la BUcurești s-a prăbușit / Foto: Arhivă
Busa de la BUcurești s-a prăbușit / Foto: Arhivă
Bursa de la Bucureşti a închis cu scăderi de peste un procent pe majoritatea indicilor şedinţa de luni, iar rulajul a fost de aproximativ 73,45 milioane de lei (15,797 milioane euro). 

Indicele de referinţă BET, care arată evoluţia celor mai lichide 15 acţiuni, a înregistrat o depreciere de 1,45%, la 8.558,55 puncte. Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o scădere de 1,42%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe minus cu 0,86%. Indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra, la închidere, o depreciere de 0,63%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 1,35%, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a închis pe minus cu 0,96%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Banca Transilvania au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 11,95 milioane de lei, urmate de cele ale BRD-Groupe Societe Generale - 5,32 milioane lei, şi Romgaz - 4,37 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au avut titlurile Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră, care s-au apreciat cu 6,58%, Conted - plus 6,48%, şi TMK Artrom, plus 2,56%.

Pe de altă parte, cele mai severe deprecieri au fost consemnate de acţiunile Oltchim, care au pierdut 14,81% din valoare, SIF Hoteluri - minus 14,19%, şi Rompetrol Well Services - minus 6,67%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel