Probleme la Twitter. Elon Musk avertizează că platforma socială ar putea intra în faliment
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Proaspătul proprietar al Twitter, Elon Musk, avertizează că platforma de socializare ar putea intra în faliment pe fondul tulburărilor după demisiile mai multor directori ai companiei.

La doar două săptămâni după ce l-a cumpărat cu 44 de miliarde de dolari, Musk declanșează un adevărat haos invocând cu totul neașteptat posibilitatea unui faliment al Twitter. Doi directori și-au dat demisia în direct, în timpul unei discuții cu Elon Musk.

Doi directori, Yoel Roth și Robin Wheeler, care au moderat miercuri o conversație pe Twitter Spaces cu Musk, și-au anunțat demisiile din funcțiile pe care le dețin în compania Twitter, în timp ce Musk încerca să liniștească preocupările agenților de publicitate, a declarat pentru Reuters o persoană apropiată de cei doi demisionari.

Tot joi, alți doi lideri ai companiei, Damien Kieran și Marianne Fogarty, și-au dat demisia, potrivit unui mesaj intern postat joi pe sistemul de mesagerie Slack al Twitter de un avocat al echipei sale de confidențialitate și văzut de Reuters.

Comisia Federală de Comerț din SUA a declarat că urmărește Twitter cu „profundă îngrijorare” după demsiile anunțate care ar putea pune Twitter în pericol de a încălca ordinele de reglementare. „Urmărim evoluțiile recente pe Twitter cu profundă îngrijorare”, a declarat Douglas Farrar, directorul de afaceri publice al FTC, pentru Reuters.

„Niciun CEO sau companie nu este deasupra legii, iar companiile trebuie să urmeze decretele noastre de consimțământ. Ordinul nostru de consimțământ revizuit ne oferă noi instrumente pentru a asigura conformitatea și suntem pregătiți să le folosim”, a spus Farrar.

În prima sa întâlnire cu toți angajații de la Twitter, care a avut loc joi după-amiază, Musk a avertizat că exsită riscul ca întreaga companie să piardă miliarde de dolari anul viitor.

Twitter nu a răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la un potențial faliment.

Președintele american Joe Biden a spus „cooperarea și/sau relațiile tehnice ale lui Musk cu alte țări merită să fie analizate”,potrivit RTV.

Bitcoin a ajuns la cel mai redus nivel din 2020 încoace

Cotaţia bitcoin a scăzut miercuri la 16.148 dolari, cel mai redus nivel începând din 2020, provocând declinul altor criptomonede mai mici, după informaţiile privind problemele de lichiditate la una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare cripto, FTX, transmite DPA.

În urmă cu un an, cea mai importantă monedă digitală înregistra un nivel record - 69.000 dolari - dar în două zile a scăzut cu 23%.

La doar o zi după ce anunţase planificata achiziţie a rivalei FTX, platforma de tranzacţionare cripto Binance a renunţat la preluare, provocând un declin accentuat al bitcoin, pe fondul îngrijorările investitorilor privind stabilitatea acestui sector.

După încheierea şedinţei de miercuri a Bursei de la New York, Binance a confirmat că nu mai achiziţionează FTX, deoarece dificultăţile platformei depăşesc capacitatea companiei de a ajuta.

În plus, Autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) investighează modul în care FTX a gestionat fondurile clienţilor, în urma problemelor de lichiditate, şi activităţile de creditare cripto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel