Probleme la Twitter. Elon Musk avertizează că platforma socială ar putea intra în faliment
Autor: Antonia Popescu | 11 noi 2022, 13:42
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Elon Musk acuză FBI-ul de "exagerare" în încercarea de a "cenzura" Twitter
Proaspătul proprietar al Twitter, Elon Musk, avertizează că platforma de socializare ar putea intra în faliment pe fondul tulburărilor după demisiile mai multor directori ai companiei.

La doar două săptămâni după ce l-a cumpărat cu 44 de miliarde de dolari, Musk declanșează un adevărat haos invocând cu totul neașteptat posibilitatea unui faliment al Twitter. Doi directori și-au dat demisia în direct, în timpul unei discuții cu Elon Musk.

Doi directori, Yoel Roth și Robin Wheeler, care au moderat miercuri o conversație pe Twitter Spaces cu Musk, și-au anunțat demisiile din funcțiile pe care le dețin în compania Twitter, în timp ce Musk încerca să liniștească preocupările agenților de publicitate, a declarat pentru Reuters o persoană apropiată de cei doi demisionari.

Tot joi, alți doi lideri ai companiei, Damien Kieran și Marianne Fogarty, și-au dat demisia, potrivit unui mesaj intern postat joi pe sistemul de mesagerie Slack al Twitter de un avocat al echipei sale de confidențialitate și văzut de Reuters.

Comisia Federală de Comerț din SUA a declarat că urmărește Twitter cu „profundă îngrijorare” după demsiile anunțate care ar putea pune Twitter în pericol de a încălca ordinele de reglementare. „Urmărim evoluțiile recente pe Twitter cu profundă îngrijorare”, a declarat Douglas Farrar, directorul de afaceri publice al FTC, pentru Reuters.

„Niciun CEO sau companie nu este deasupra legii, iar companiile trebuie să urmeze decretele noastre de consimțământ. Ordinul nostru de consimțământ revizuit ne oferă noi instrumente pentru a asigura conformitatea și suntem pregătiți să le folosim”, a spus Farrar.

În prima sa întâlnire cu toți angajații de la Twitter, care a avut loc joi după-amiază, Musk a avertizat că exsită riscul ca întreaga companie să piardă miliarde de dolari anul viitor.

Twitter nu a răspuns solicitărilor de comentarii cu privire la un potențial faliment.

Președintele american Joe Biden a spus „cooperarea și/sau relațiile tehnice ale lui Musk cu alte țări merită să fie analizate”,potrivit RTV.

Bitcoin a ajuns la cel mai redus nivel din 2020 încoace

Cotaţia bitcoin a scăzut miercuri la 16.148 dolari, cel mai redus nivel începând din 2020, provocând declinul altor criptomonede mai mici, după informaţiile privind problemele de lichiditate la una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare cripto, FTX, transmite DPA.

În urmă cu un an, cea mai importantă monedă digitală înregistra un nivel record - 69.000 dolari - dar în două zile a scăzut cu 23%.

La doar o zi după ce anunţase planificata achiziţie a rivalei FTX, platforma de tranzacţionare cripto Binance a renunţat la preluare, provocând un declin accentuat al bitcoin, pe fondul îngrijorările investitorilor privind stabilitatea acestui sector.

După încheierea şedinţei de miercuri a Bursei de la New York, Binance a confirmat că nu mai achiziţionează FTX, deoarece dificultăţile platformei depăşesc capacitatea companiei de a ajuta.

În plus, Autoritatea de supraveghere a pieţei de capital din SUA (U.S. Securities and Exchange Commission - SEC) investighează modul în care FTX a gestionat fondurile clienţilor, în urma problemelor de lichiditate, şi activităţile de creditare cripto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

ROBOR, 1 februarie 2023. Indicele bancar a scăzut

Indicele bancar a înregistrat o nouă scădere.

Piaţa unică a împlinit 30 de ani

Comisia Europeană a publicat marţi "Raportul anual privind piaţa unică...

Spania majorează salariul minim cu 8%

Premierul spaniol Pedro Sanchez anunţă o creştere cu 8%...

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în 2022

Profitul net al Grupului TeraPlast a scăzut cu 64% în...

Prețul uraniului, așteptat să crească în 2023

Probabil că va exista o nouă revenire a prețurilor...

AUR: Cererea mondială a atins cel mai ridicat nivel din 2011

Metalul prețios și-a recâștigat rolul de refugiu...

Skoda reduce producţia din cauza deficitului de cipuri

Skoda Auto, o divizie a grupului german Volkswagen, va...

Cel mai bogat armator grec este o femeie de 40 de ani

În Grecia, o țară în care transportul maritim este rege,...

Surpriză! Zona Euro ar putea evita intrarea în recesiune

Zona euro este pe cale să evite o recesiune, după ce a...

Crossuri externe