Problemele de siguranță ale Boeing se țin lanț. O nouă aeronavă, nevoită să aterizeze de urgență
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Avion KLM / sursa foto: Pexels.com / Jeffry Surianto
Avion KLM / sursa foto: Pexels.com / Jeffry Surianto
Producătorul american de avioane se lovește de o nouă problemă. O companie aeriană olandeză a fost forțată să aterizeze de urgență datorită unei defecțiuni.

După incidentul înfricoșător de la începutul anului, când ușa unui avion, condus de Alaska Airlines, a fost smulsă în timpul zborului, incidentele par să se țină lanț, siguranța oamenilor fiind pusă în primejdia, motiv pentru care, compania are, de asemenea, de suferit.

Duminică, o aeronavă Boeing 777 operată de compania olandeză KLM s-a întors duminică pe aeroportul Schiphol din Amsterdam după ce a raportat o problemă tehnică nespecificată, a declarat controlul național al traficului aerian.

Zborul KLM705 cu destinația Rio de Janeiro în Brazilia s-a întors deasupra Belgiei după ce a solicitat să aterizeze ca măsură de precauție, a declarat un purtător de cuvânt al controlului olandez al traficului aerian.

KLM a declarat că siguranța pasagerilor și a echipajului nu a fost niciodată pusă în pericol și că o altă aeronavă va fi utilizată pentru această cursă. Aeronava a fost prezentată pe FlightRadar 24 ca revenind la aeroportul Schiphol.

 

Pierderi de sute de milioane de dolari

Boeing a înregistrat o pierdere netă de 355 de milioane de dolari în primul trimestru din 2024 și o scădere cu 8% a veniturilor, după ce a limitat producția modelelor sale de avioane 737 în urma descoperirii unor probleme grave legate de controlul calității.

Boeing a înregistrat o scădere a veniturilor de peste 1 miliard de dolari față de primul trimestru din 2023, prima scădere din ultimele șapte trimestre.

CEO-ul Dave Calhoun, care a anunțat recent că va demisiona la sfârșitul anului, a declarat: "Rezultatele noastre din primul trimestru reflectă măsurile imediate pe care le-am luat pentru a încetini producția de 737 pentru a impulsiona îmbunătățirea calității. Vom profita de timp pentru a ne consolida sistemele de management al calității și siguranței, iar această muncă ne va poziționa pentru un viitor mai puternic și mai stabil."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ciolacu pare să nu fi înțeles nemulțumirile contabililor

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați...

Salariul minim. Tichetele de masă nu se mai impozitează

Ministerul Finanțelor a elaborat un proiect de ordonanță...

FMI face recomandări SUA: Nu vă grăbiți cu rata dobânzii

Coincidență sau nu, dar acest avertisment vine în...

Rata șomajului a scăzut în România

Rata şomajului în România se situa, la finele lunii mai, la 3,09%, cu 0,01...

Rusia pregătește o nouă surpriză legată însă de GNL

Când trebuie să faci rost de bani, rușii sunt dispuși la...


pixel