Noutăți la înmatricularea auto. Proceduri simplificate
14 aug, 10:36, de  Oana Pavelescu
Procedura de înmatriculare, înregistrare, radiere și eliberare a autorizației de circulație provizorie sau pentru probe a vehiculelor a fost simplificată.
Se simplifică procesul de înmatriculare a mașinilor
Se simplifică procesul de înmatriculare a mașinilor

Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a simplificat toată procedura printr-un act normativ care a fost publicat în Monitoril Oficial.

Modificările fac parte dintr-o serie de intervenţii necesare în vederea debirocratizării serviciilor publice pe măsura creşterii gradului de digitalizare în România.

Cele nouă modificări

1 - Posibilitatea înmatriculării unui vehicul nou de către operatorul economic care are ca obiect de activitate vânzarea vehiculelor noi, în numele cumpărătorului în baza unui contract de mandat încheiat între aceştia.

2 - Eliminarea unor documente pentru următoarele operaţiuni: duplicat al certificatului de înmatriculare (cartea de identitate a vehiculului), înmatriculare/transcriere (fisa de inmatriculare).

Undă verde la ridesharing pentru microbuze

3 - Crearea premiselor pentru furnizarea serviciilor online la operaţiunile: eliberare duplicat certificat de inmatriculare, radiere din oficiu, păstrare combinaţie număr de înmatriculare.

4 - Procedurarea unor activităţi care nu erau prevăzute în varianta anterioară a acestui ordin (duplicat placa cu număr de înmatriculare, păstrare combinaţie număr de înmatriculare).

5 - Instituirea verificării conformităţii plăcilor cu număr de înmatriculare pentru care deţinătorul şi-a exprimat opţiunea de păstrare, cu standardele în vigoare şi calitatea acestora.

6 - Stabilirea unei perioade determinate în care poate fi solicitată atribuirea unei combinaţii păstrate a numărului de înmatriculare (1 an), precum şi posibilitatea prelungirii acestei perioade.

7 - Extinderea sferei solicitanţilor care pot beneficia de autorizaţii de circulaţie pentru probe.

8 - Clarificarea situaţiei categoriilor de vehicule supuse înregistrării la nivelul primarului localităţii prin armonizarea cu prevederile actului normativ de rang superior.

9 - Stabilirea unui flux de autorizare provizorie limitată la 5 zile, pentru vehiculele care nu prezintă documente de înmatriculare anterioare – în original, perioadă ce poate fi prelungită până la 90 de zile numai cu obţinerea unei certificări a identităţii de la autoritatea competentă (RAR).

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Reacția băncilor după încleștarea dintre Trump și Biden

Băncile din întreaga lume se pregătesc pentru...

Rolls-Royce, record de viteză a unui motor electric de avion

Rolls-Royce a anunțat a finalizat testarea tehnologiei...

Ludovic Orban: Vom reintroduce restricții

Premierul Ludovic Orban a anunțat că România va...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro