Producătorul de cosmetice Farmec, a început producția de biocide
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
O gamă variată
O gamă variată
Farmec, cel mai mare producător român de cosmetice, a început producţia de biocide pentru uz personal şi medical, dezinfectanţii având ca substanţă activă alcoolul în proporţie de minim 70%, potrivit unui comunicat.

"În urma testelor de laborator, compania a obţinut avizele necesare pentru biocide de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară 'Cantacuzino', avize care atestă acţiunea virucidă, bactericidă şi fungicidă a produselor. Pe lângă eficienţa şi acţiunea rapidă demonstrate, dezinfectanţii sunt plăcuţi la utilizare, au un miros agreabil şi sunt siguri pentru sănătatea populaţiei şi a mediului", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, un element de noutate în portofoliul Farmec sunt dezinfectanţii pentru mâini şi suprafeţe din gama Dermofarm pe bază de alcool etilic 80% v/v, creaţi special pentru unităţile medicale. "Produsele sunt disponibile spre achiziţionare în varianta de 750 ml şi de 5 l. Capacitatea de producţie pentru biocidele Dermofarm este de aproximativ 700.000 de unităţi pe lună", se precizează în comunicat.

Reprezentanţii companiei susţin că primul dezinfectant produs pentru uz personal pe bază de alcool este Farmec loţiune dezinfectantă mâini, având o acţiune rapidă şi fiind recomandat pentru utilizări frecvente. Produsul este disponibil în trei variante: 150 ml, 3 l şi 5 l. Astfel, loţiunea la 150 ml va fi disponibilă pe toate canalele de vânzare pentru publicul larg: online pe www.farmec.ro, în magazinele de brand Farmec şi Gerovital, în farmacii şi supermarketuri. Cele la volume mai mari sunt comercializate pentru uz colectiv, către companii şi instituţii, având posibilitatea de a adapta cantităţile la cererea clientului. Compania poate produce lunar estimativ un număr de 650.000 de loţiuni de acest tip.

Citește și Coronavirus. Antibiotice Iași și OMV Petrom vor produce biocide

Reprezentanţii Farmec mai susţin că au ca prioritate cercetarea şi dezvoltarea produselor dezinfectante noi, esenţiale pentru sănătatea publică în această perioadă de criză.

Farmec SA Cluj-Napoca este cel mai mare producător de cosmetice cu capital 100% românesc. Compania are certificare internaţională GMP şi comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 ţări. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel