În luna august 2023, producția industrială a suferit o reducere față de iulie 2023, cu o scădere de 7,6% în cifre brute și 0,4% în cifre ajustate pentru zilele lucrătoare și sezon.
Comparativ cu luna august 2022, producția industrială a scăzut în august 2023 cu 5,8% în cifre brute și 5,6% în cifre ajustate pentru zilele lucrătoare și sezon.
În intervalul 1 ianuarie - 31 august 2023, față de aceeași perioadă din 2022, producția industrială (cifre brute) a înregistrat o scădere de 5,1%, ca urmare a scăderilor în sectoarele producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-10,9%) și industria prelucrătoare (-4,6%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 3,5%.
Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 5,1% în primele opt luni din 2023, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, din cauza reducerilor înregistrate în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-11,0%) și industria prelucrătoare (-4,5%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 3,5%.
În august 2023, producția industrială (cifre brute) a scăzut cu 7,6% față de luna precedentă, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria prelucrătoare (-8,9%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-2,7%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 1,2%.
Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 0,4% față de luna precedentă. Producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat au scăzut cu 1,5%, în timp ce industria prelucrătoare și industria extractivă au crescut cu 0,1% fiecare.
Comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (cifre brute) a scăzut cu 5,8%, din cauza scăderilor înregistrate în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,3%) și industria prelucrătoare (-6,2%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 6,8%.
Producția industrială ajustată pentru zilele lucrătoare și sezon a înregistrat o scădere de 5,6%, ca efect al scăderilor în producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-8,8%) și industria prelucrătoare (-5,9%). În același timp, industria extractivă a crescut cu 6,9%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...