Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Producţia industrială a scăzut, în ianuarie, cu 5,4% ca serie brută şi cu 6,1% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, comparativ cu ianuarie 2022, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS) publicate marţi.
Conform sursei citate, faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a scăzut cu 5,4%, ca urmare a scăderilor înregistrate de producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-14,4%) şi industria prelucrătoare (-3,9%). În schimb, industria extractivă a crescut cu 0,6%.
Totodată, producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost în scădere cu 6,1%, din cauza diminuărilor producţiei şi furnizării de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-13,8%) şi industriei prelucrătoare (-4,6%). În schimb, industria extractivă a crescut cu 0,8%.
În luna ianuarie 2023, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 3,5%, datorită creşterii industriei prelucrătoare (+5,5%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 9,5%, respectiv cu 1,9%.
Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 2%. Industria prelucrătoare a crescut cu 2,4%, în timp ce producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat şi industria extractivă au scăzut cu 2,3%, respectiv cu 0,9%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...