Produse din carne. Dragoș Frumosu: Frații Petreuș, trei la pungă, câți erau până în 1990, erau mai gustoși

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Dragoș Frumosu
Dragoș Frumosu
EXCLUSIV
Președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară – SINDALIMENTA, Dragoș Frumosu, a abordat, în cadrul emisiunii "Totul despre bani", multe dintre problemele cu care se confruntă, astăzi, acest sector de activitate. A vorbit despre prețuri, despre procesare, despre calitatea produselor, explicând, totodată, de ce înainte de Revoluție marfa din galantare era mai gustoasă decât acum. 

”Am să vă spun ceva foarte deschis și sincer. Până la Revoluție am lucrat, dar și după 1990 câțiva ani buni de zile în vechiul abator al Bucureștiului. Am asistat la producerea preparatelor și înainte de Revoluție și după Revoluție. Până în anul 1995, în mezeluri, în afară de un singur E, atunci nu îi spuneam E, îi spuneam silitră, care păstra culoarea cărnii, totul era natural. Este și motivul pentru care preparatele din carne aveau maxim 72 de ore de valabilitate. În general, ele se făceau din carne proaspătă, nicidecum din carne congelată. Și aici este o întreagă folosofie: nu că nu ar fi bune, dar una este să fie făcute din carne proaspătă și alta din carne congelată. Deci, este strict adevărat”, a spus Dragoș Frumos, întrebat fiind dacă toate discuțiile legate de calitatea net superioară a produselor de pe vremuri sunt un mit sau o realitate. 

Și pot să spun că frații Petreuș, trei la pungă, câți erau pe vremea aceea, până în 1990, erau mai gustoși, nu toate sortimentele, pentru că avem și firme serioase, dar erau mai gustoși”, a adăugat președintele SINDALIMENTA. 

Nu pot să fiu de acord 

În ceea ce privește soia, ”poate ne-am trezit. Spuneam atunci că ne omoară cu soia din preparate, ne omoară cu uleiul din soia, iar astăzi ținem regim strict cu produse în totalitate din soia. Atunci ne-a lipsit informația și este foarte adevărat și eram bulversați. Nu pot să neg există anumite tipuri de E-uri care măresc valabilitatea, care păstrează culoarea, dar personal nu pot să fiu de acord, lucrând în sistem și cunoscând și gustul, și rețeta, și producția, nu pot să fiu de acord cu produsele care au termen de valabilitate jumătate de an, nu pot să fiu de acord cu produsele care, în loc să fie afumate cu fum natural de esență tare să băgăm arome, potențiatori de gust. Astea sunt trucuri și sunt bune, probabil, pentru că a crescut numărul populației la nivel mondial”, a spus Dragoș Frumosu. 

Atunci erau rețete

El a menționat, totodată, că astăzi există producători care, pe etichete subliniază: produs fabricat după rețeta din 1965 sau 1973. ”I-am întrebat de ce consideră că trebuie să facă astfel de precizări și mi-au răspuns: pentru că erau rețete”, a menționat interlocutorul jurnalistului Mihai Ciobanu. 

Un răspuns scurt: Foarte rău 

Întrebat, în altă ordine de idei, cum stă cu forța de muncă în insutria alimentară, în special cu cea calificată, Dragoș Frumosu a răspuns scurt: ”Foarte rău. În primul rând, salariile sunt cu 200-300 de lei peste cel minim pe economie. Deci un venit net destul de mic”. Invitatul din platoul interviurilor DCNews a atras, totodată, atenția că România a pierdut multă forță de muncă, în special calificată. Cei mai mulți au plecat în țările vestice, unde câștigul este mai bun”.

Aflați ce a spus Dragoș Frumosu despre piața alimentelor, despre prețurile la carnea de porc în ajunul Sărbătorilor de iarnă și multe alte informații interesante ascultând întreaga emisiune: 

Youtube video image

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Angajați
TVA / Foto: Freepik.com
masini de lux - FOTO: Freepik@maxmamchurov
Transportul aerian de mărfuri în România, în creștere cu aproape 10% în primele 9 luni din 2025 - FOTO: Freepik@eaktopapps

Recordul absolut pentru piața românească de artă sacră

O icoană pictată de Nicolae Grigorescu în tinerețe a...

Bursa de la București

Bursa de la București urcă

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat săptămâna aceasta creșteri importante

Covrigi. Foto: Freepik.com

Topul patiseriilor din România. Ce arată cifrele

Luca, Petru și Matei își împart piața patiseriilor.

București
Mai mulți angajați lucrează într-un birou / Foto: Freepik

ANAF. Reguli fiscale dure pentru multinaționale în 2026

Reguli noi, controale extinse și deduceri limitate:...

Tancuri rusești
Bani. Foto: Freepik.com

O primărie a fost amendată cu 70.000 de lei

Autoritățile au confiscat primul utilaj folosit ilegal...

Toți români vor avea un cont bancar
Ministerul Finanțelor
Vouchere de vacanță
Sediul Oracle din Austin, Texas
RCA

Ce noi reguli RCA se aplică de la 13 decembrie 2025

O parte dintre modificările aduse Legii RCA prin actul...

Scoaterea banilor din firmă se complică

Adio împrumuturi între firmă și asociat: ANAF schimbă tot

Împrumuturile între firme și asociați intră sub reguli...

Mima Lonea din Petrila
Pană de curent / Foto: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
trenuri / Foto: Freepik
Lukoil
Femei la cumpărături cu ocazia sărbătorilor de iarnă / Foto: Freepik
Stradă aglomerată / Foto: John Mitchell / Flickr
Netflix și Warner Bros.
Ghișeu / Foto: Arhivă
Ridesharing

Controale în ride-sharing: 12.358 de autoturisme suspendate

Amenzi de peste 3 milioane de lei și mii de mașini...


pixel