Profiturile Meta au explodat după anunțarea primelor dividende
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Facebook / sursa foto: Freepik.com / darkdream
Facebook / sursa foto: Freepik.com / darkdream
Vânzările din acest trimestru au crescut cu 25% față de perioada similară a anului trecut pentru gigantul din domeniul platformelor sociale, la peste 40 de miliarde de dolari.

Compania a anunțat, de asemenea, primul dividend în numerar din istoria sa, de 0,50 dolari pe acțiune, care va fi plătit pe 26 martie acționarilor înregistrați la 22 februarie. Această veste a declanșat și o răscumpărare de acțiuni în valoare de 50 de miliarde de dolari, informează CNN.

Gigantul tehnologic a anunțat joi că profitul din ultimul trimestru de anul trecut a crescut cu peste 200% față de anul trecut, până la 14 miliarde de dolari, depășind așteptările analiștilor de pe Wall Street.

Raportul de joi a marcat cel de-al patrulea trimestru al "anului de eficiență" astfel numit de Meta, pe care Zuckerberg l-a anunțat în luna februarie din 2023. Strategia de redresare a implicat disponibilizări și alte reduceri de cheltuieli în ceea ce s-a dovedit a fi un efort de succes pentru a inversa scăderile de venituri din anul precedent și slăbirea prețului acțiunilor.

Pentru întregul an 2023, profiturile Meta au crescut cu 69% față de anul precedent, ajungând la 39 de miliarde de dolari, a anunțat joi compania. La ora închiderii de joi, acțiunile Meta au câștigat 109% față de anul trecut.

Meta a declarat joi că, până la sfârșitul anului 2023, "a finalizat inițiativele privind centrele de date și concedierile și a finalizat inițiativele de consolidare a facilităților".

 

Platformele Meta, rea influență pentru copii

 

Raportul de joi vine, de asemenea, la o zi după ce Zuckerberg a apărut la un proces în Capitol Hill alături de colegii din industrie pentru a depune mărturie despre impactul platformelor companiei asupra copiilor. În timpul audierii, Zuckerberg a prezentat scuze părinților de copii care au fost afectați de Facebook și Instagram.

"Nimeni nu ar trebui să treacă prin lucrurile prin care au trecut familiile dumneavoastră și acesta este motivul pentru care investim atât de mult și vom continua să facem eforturi pentru industrie", le-a spus Zuckerberg părinților.

 

Investiții în AI

 

Zuckerberg a declarat la sfârșitul anului trecut că inteligența artificială va fi cel mai mare domeniu de investiții al Meta în 2024, iar compania a oferit joi câteva indicii despre cum vor arăta aceste cheltuieli.

Meta se așteaptă ca cheltuielile de capital pentru întregul an să se situeze între 30 și 37 de miliarde de dolari - o creștere de 2 miliarde de dolari față de limita superioară a intervalului pe care l-a raportat anterior - despre care compania a spus că vor fi determinate de investițiile în servere și centre de date AI și non-AI, inclusiv construcția de noi centre de date. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel