Prognoza meteo 11 ianuarie 2022. Ce se întâmplă cu VREMEA
Autor: Antonia Popescu | 11 ian 2022, 08:54
Prognoză meteo
Prognoză meteo
Vremea va continua să se răcească şi va deveni geroasă noaptea şi dimineaţa. De vineri, temperaturile încep să crească uşor.

 La noapte, în ţară, vremea va intra într-un proces de rãcire. Temporar se vor semnala precipitaţii, predominant sub formã de ninsoare local în Moldova şi în zonele de munte şi mixte în sud-vest şi sud şi izolat în rest. În extremitatea de sud-vest a teritoriului cantitãţile de apã vor depãşi pe alocuri 10…15 l/mp. Izolat vor fi depuneri de polei.

Vântul va prezenta intensificãri în regiunile extracarpatice şi pe arii mai restrânse la munte, cu viteze mai mari, de 55…60 km/h în sudul şi estul Munteniei, în Dobrogea şi sudul Moldovei, iar în zona Carpaţilor de Curburã şi pe litoral, rafalele vor depãşi 60…70 km/h amplificând senzaţia de frig. Temperaturile minime se vor situa între -8 şi 1 grad. Izolat vor mai fi condiţii de ceaţã.

În Bucureşti, cerul va fi mai mult noros şi trecãtor se pot semnala precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificãri, cu rafale ce vor atinge 50…55 km/h, amplificând senzaţia de frig. Temperatura minimã se va situa în jurul valorii de 0 grade.

Două noi simptome "ciudate" Omicron de care trebuie să te ferești

În ţară, vremea va continua sã se rãceascã devenind geroasã noaptea, local în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi 4 grade, iar cele minime, în general, între -13 şi -4 grade. În vest, sud-vest, nord-est şi la munte vor fi înnorãri şi pe arii relativ restrânse se vor semnala precipitaţii slabe, predominant sub formã de ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi variabil şi doar izolat vor mai fi posibile precipitaţii.

Vântul va continua sã prezinte intensificãri în est şi în sud-est şi pe arii mai restrânse în zona montanã şi în extremitatea de vest, cu viteze mai mari pe parcursul zilei în jumãtatea de sud a Moldovei, în estul Munteniei şi în Dobrogea, unde rafalele vor depãşi 55…65 km/h, iar în zona Carpaţilor de Curburã şi pe litoral, 65…75 km/h. Izolat se va semnala ceaţã asociatã cu depunere de chiciurã.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară (studiu)

Majoritatea românilor preferă să-şi petreacă vacanţele...

Afacerile Metro din Belgia, vândute pentru 47 milioane euro

Retailerul olandez Sligro Food Group a anunţat miercuri...

Planul în 10 pași al Chinei pentru relaxarea restricțiilor

Planul în 10 puncte publicat recent de China este o...

Renault a rămas fără directorul de servicii de mobilitate

Renault a anunțat miercuri că Clotilde Delbos va...

Crossuri externe