Prognoza meteo până pe 28 iulie. Când scăpăm de caniculă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Oameni fac baie într-un lac / Foto: MTi
Oameni fac baie într-un lac / Foto: MTi
Meteorologii au transmis prognoza pentru intervalul 15 - 28 iulie.

BANAT

La începutul intervalului, valul de căldură se va menține intens, cu temperaturi maxime medii de 40 de grade. Din 20 iulie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar maximele vor ajunge la 34 de grade, fără variații semnificative ulterior. Temperaturile minime vor fi în jurul a 20 de grade până pe 21 iulie, caracterizând nopți tropicale, după care vor scădea la 16 grade. Probabilitatea pentru averse și descărcări electrice va crește după 17 iulie, manifestându-se cu precădere în cursul după-amiezilor și izolat pot deveni intense.

CRIȘANA

Valul de căldură va fi intens în primele două zile, apoi va diminua treptat, astfel încât până la finalul intervalului de prognoză, valorile termice se vor apropia de cele caracteristice acestei perioade. Temperaturile maxime vor avea medii între 36 și 39 de grade până în 19 iulie, apoi vor ajunge la 30-32 de grade. Nopțile tropicale vor persista până la finalul primei săptămâni, cu minime de 20 de grade, apoi vor scădea la 16 grade. Ploi în general pe arii restrânse și sub formă de aversă se vor semnala cu precădere după-amiaza, pe aproape tot parcursul intervalului.

TRANSILVANIA

În primele două zile, canicula va fi intensă și persistentă, cu temperaturi maxime medii de 36-38 de grade, apoi se va pondera treptat, valorile diurne ajungând la 30-34 de grade. Temperaturile minime vor fi între 16 și 18 grade până pe 15 iulie, apoi vor coborî la 14 grade. Fenomenele de instabilitate atmosferică, cum ar fi aversele și descărcările electrice, vor fi probabile aproape în fiecare după-amiază, intensificându-se din 19 iulie.

MARAMUREȘ

Valul de căldură va diminua treptat în intensitate, mai ales din 17 iulie. Temperaturile maxime vor fi în medie între 32 și 36 de grade între 15 și 19 iulie, apoi vor oscila în jurul a 30 de grade. Temperaturile nocturne vor fi staționare până în 20 iulie, la 19 grade, după care vor scădea la 14 grade. Aversele și descărcările electrice vor apărea după-amiaza pe spații restrânse, dar între 18 și 22 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va crește, manifestându-se pe arii mai extinse.

MOLDOVA

Până în 17 iulie, valul de căldură va fi intens, cu maxime de 39 de grade, dar ulterior se va retrage treptat, valorile diurne oscilând între 32-34 de grade. Nopțile tropicale vor persista până pe 20 iulie, cu minime de 20-22 de grade, după care vor scădea la 16-18 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată între 18 și 22 iulie, sub formă de averse însoțite de descărcări electrice, ce izolat pot deveni torențiale și intense.

DOBROGEA

Valul de căldură va diminua treptat în intensitate, cu o scădere semnificativă a temperaturilor din 19 iulie. Temperaturile diurne vor începe cu medii de 36-38 de grade, dar până la sfârșitul intervalului vor ajunge la 32 de grade. Nopțile vor fi tropicale pe aproape tot parcursul intervalului, cu minime între 20 și 24 de grade, cele mai calde nopți fiind între 16 și 19 iulie. Regimul pluviometric va fi deficitar, cu probabilitatea de averse și descărcări electrice mai ridicată între 18 și 20 iulie.

MUNTENIA

Vremea se va menține caniculară la începutul intervalului, cu maxime medii de 40 de grade. Din 17 iulie, temperaturile vor scădea treptat, variind între 34 și 38 de grade. Minimele termice vor rămâne ridicate, caracterizând nopți tropicale, cu valori medii de 20-22 de grade până pe 20 iulie, după care vor scădea la 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată între 18 și 22 iulie, cu averse torențiale, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

OLTENIA

Între 15 și 18 iulie, maximele vor fi în jur de 40 de grade, însă până pe 20 iulie se va resimți o răcire, cu maxime de 32 de grade. După această dată, variațiile termice diurne nu vor mai fi semnificative, situându-se între 34 și 36 de grade. Minimele termice vor rămâne ridicate, în jur de 20 de grade, dar din 23 iulie vor scădea la 18 grade. Între 19 și 22 iulie, vremea va deveni instabilă, cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

LA MUNTE

Vremea se va răci treptat până pe 20 iulie, cu maxime între 28 și 22 de grade și minime între 16 și 20 de grade. Ulterior, regimul termic va rămâne constant, cu maxime de 20 de grade și minime de 12-14 grade. Aversele și descărcările electrice se vor semnala pe arii restrânse în cursul după-amiezilor, dar din 18 iulie se vor intensifica și extinde.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Marcel Ciolacu
Oameni pe strada

Haos pe căile ferate germane. Mii de călători, afectați

Serviciile feroviare din Germania au fost grav...

INS: Aproape 16% din gospodării nu au baie sau duș

Ponderea gospodăriilor dotate cu baie/duş a fost, anul...

Industria nu mai duduie ca altă dată / FOTO: Freepik
Principele Dimitrie Sturdza / Foto: Dorina MATIŞ / AGERPRES
Bani / Foto: Freepik

OnlyFans a plătit dividende record proprietarului platformei

Cea mai mare platformă porno online a acordat dividende...

Sediul central al Google
Casa de pensii / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Compensații pentru pensionari prevăzute într-o nouă OUG

După controversata recalculare a pensiilor, Guvernul a...

Aglomerație / Foto: Freepik
Foto: Pexels.com
Selena Gomez
Bună dimineața!
Investitori la bursă / FOTO: Freepik

Bursa de la București, fără suflu la sfârșit de săptămână

Săptămâna a fost marcată de scăderi generalizate pe...

Chirie sau rate? Ce este mai avantajos la această oră

În contextul prețurilor crescânde la locuințe și a...

Nu este loc pentru butoaiele OPEC, spun analiștii
Unt / FOTO: Freepik

Prețul mondial al untului a atins un record absolut

La nivel mondial, prețul la unt a sărit la un record...

Localitate în Spania / FOTO: Freepik

Polonezii dau năvală în Spania să cumpere active imobiliare

În timp ce Polonia se înarmează, încheind contracte după...

Un cuplu stă pe balcon / Foto: Freepik

Prețurile locuințelor din România continuă să crească

Florin Dragu, şef serviciu Direcţia Stabilitate...

La benzinărie / FOTO: Unsplash
S-au făcut calculele
Amazon Alexa / FOTO: Wikipedia
Vladimir Putin si Sadir Japarov, președintele Kârgâstanului
Curs valutar / Foto: DCBusiness
ANAF / Montaj foto: DCBusiness
Telefoane

Cele mai vândute telefoane mobile din lume în 2024

Apple rămâne compania care a vândut cele mai multe...

Oficiul Național al Registrului Comerțului
Ruta pe care a zburat în jurul lumii aeronava TAROM

Oferte speciale de la Tarom pentru trei destinații europene

Tarom lansează o ofertă specială pentru trei destinații...

Stație de transformare / Foto: Arhivă

pixel