”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
Din păcate, temperaturile caniculare se vor menține și în continuare, mercurul din termometre urcând frecvent la 35-37 de grade. Chiar și nopțile vor fi tropicale.
Săptămâna 1-8 august
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi deficitar în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice și nord-vestice.
Săptămâna 8-15 august
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare în vest și nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
Săptămâna 15-22 august
Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice. Cantitățile de precipitații vor avea o tendință ușor deficitară în majoritatea regiunilor.
Săptămâna 22-29 august
Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi local deficitar în sud, centru, est și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal.
Citește și Germania stinge lumina: Toate monumentele din Berlin, învăluite în întuneric
Într-o intervenție la Antena3, Elena Mateescu, director ANM, a atras atenția că în luna august vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor țării, cu temperaturi peste mediile normale ale perioadei.
"Ultima lună din vara 2022 poate să aducă zile caniculare în care să vorbim de temperaturi maxime care pot depăși frecvent 35-37 de grade și minime care caracterizează o noapte tropicală, adică valori care nu pot coborî sub 20-22 de grade. Cu siguranță, ceea ce se va întâmpla pe parcursul lunii august va fi definitoriu din punctul de vedere al gradului de aprovizionare cu apă al solului, luând în considerare semnalul că și prima parte, cel puțin din luna august păstrează caracteristicile unui regim biometric deficitar, ceea ce va face ca seceta pedologică să fie prezentă în bună parte din țară.
Până atunci, vorbim însă, la acest sfârșit de săptămână de fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Și, nu în ultimul rând, și pentru partea de vest și sud a țării, de perioade în care, de pildă, astăzi și mâine valorile de temperaturi sunt specifice unei zile caniculare, adică peste 36-37 de grade. De altfel, în urmă cu puțin timp, pe fondul instabilității temporar accentuată, a fost emis un cod roșu. Un cod de tip nowcasing pentru zone din județul Bihor.
Și în același timp, sunt în vigoare și 5 alerte meteorologice de tip nowcasting de cod portocaliu pentru alte zone din țară, cum ar fi localități din Satu Mare, din Maramureș. De asemenea, în Bihor a fost înainte de codul roș, o avertizare meteorologică de cod portocaliu sau județul Tulcea. Să luăm în considerare și atenționarea meteorologică de cod galben emis astăzi de Administrația Națională de Meteorologie, ce vizează fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată până la sfârșitul lunii iulie, 31 iulie ora 22, când în zonele de deal și de munte, local în Transilvania, Banat și Oltenia, în această noapte și în Moldova și nordul Dobrogei, aversele pot fi torențiale, vor fi însoțite de intensificări ale vântului, pe alocuri vijelii, iar în intervale scurte de timp, vorbim de cantități care pot depăși 25 30 de litri pe metru pătrat și izolat 40-50 de litri pe metru pătrat", a anunţat Elena Mateescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...