Programul RABLA. Câte dosare au fost acceptate
Autor: Antonio Grigore
Data publicării:
Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus".
Programele "Rabla Clasic" şi "Rabla Plus".
Aproape 33.000 de persoane fizice s-au înscris în Programul Rabla 2021, din care peste 28.000 de aplicări sunt pentru Rabla Clasic, potrivit datelor publicate de Administraţia Fondului pentru Mediu.

În cadrul Programului Rabla Clasic 2021 s-au înscris la producători/dealeri auto 28.197 persoane fizice şi au fost achiziţionate 16.951 de autovehicule şi 118 de motociclete.

Pentru persoanele juridice, a fost publicată săptămâna aceasta pe site-ul AFM o nouă listă ce conţine 105 dosare acceptate pentru 177 de autovehicule. Până în prezent au fost acceptate 667 de dosare pentru 1.037 de autovehicule şi 13 contestaţii pentru 18 autovehicule. De asemenea, s-au înscris la producători/dealeri auto 481 de persoane juridice, fiind achiziţionate 131 de autovehicule.

Conform AFM, în Programul Rabla Plus 2021, un număr de 4.665 persoane fizice s-au înscris la producători/dealeri auto. Totodată, au fost achiziţionate 763 de autovehicule noi (453 pur electrice, 310 electrice hibride) şi o motocicletă electrică.

Citește și: Programul Rabla 2021. Prima de casare se majorează

În ceea ce priveşte persoanele juridice, în cursul acestei săptămâni a fost publicată o nouă listă conţinând 102 dosare acceptate pentru 193 de autovehicule electrice, dintre care 64 electrice hibride şi 129 electrice 100%.

În total, pentru Rabla Plus au fost acceptate 577 de dosare pentru 976 autovehicule, dintre care 360 electrice hibride, 615 electrice, o motocicletă electrică, respectiv 11 contestaţii pentru 17 autovehicule, dintre care patru electrice hibride şi 13 autovehicule electrice.

La producători/dealeri auto s-au înscris 479 de persoane juridice iar până în prezent au fost achiziţionate 218 maşini noi (126 pur electrice şi 92 electrice hibride).

Listele dosarelor acceptate în cadrul acestor programe sunt publicate pe site-ul www.afm.ro, la secţiunile aferente Programelor Rabla Clasic şi Rabla Plus.

Valabilitatea Notei de înscriere în cadrul Programului Rabla Clasic este 150 de zile de la data emiterii, respectiv 240 zile pentru Programul Rabla Plus, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autovehiculului nou. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel