Proiectul de buget a trecut de comisii. Urmează votul decisiv
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Parlamentul lucrează la adoptarea măsurilor prevăzute în programul Sprijin pentru România
Parlamentul lucrează la adoptarea măsurilor prevăzute în programul Sprijin pentru România
După o zi de dezbateri și târguieli, proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2019 a primit raport cu aviz pozitiv din partea comisiilor reunite de buget-finanţe din Parlament, cu 21 de voturi "pentru" şi 11 "împotrivă". Membrii comisiilor au dezbătut, în noaptea de marţi spre miercuri, documentul pe articole şi anexe. Astfel, pe cele 72 de articole ale documentului au fost aprobate şase amendamente.

În acelaşi timp, anexele 4 - 10 au fost avizate pozitiv cu majoritate de voturi. De asemenea, la anexa 6 un număr de două amendamente nu a trecut de votul parlamentarilor, iar la anexa 7 un amendament a fost amendat de către membrii celor două comisii, iar un altul care vizează alocarea sumei de aproximativ 23 de milioane de lei pentru Aeroportul Braşov a fost avizat favorabil.

Pe de altă parte la proiectul de buget al MFP - acţiuni generale a fost respins un amendament de alocare a 6 milioane de lei pentru Primăria Sibiu, în vederea organizării Summit-ului de la Sibiu din luna martie a acestui an. În plus, la titlul 51 s-a votat o scădere a bugetului de 175,721 milioane de lei.

O nouă bătălie

Noul proiect al Legii bugetului, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), prevede un deficit al bugetului de stat de circa 36,157 miliarde lei, cu 1,3 miliarde lei mai mare faţă de cel din varianta anterioară, de 34,857 miliarde lei. În a doua parte a dezbaterilor a fost prezent şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Citește și Iohannis critică bugetul: Este făcut pe picior, cu estimări nerealiste și alocări preferențiale

"Bugetul de stat se stabileşte la venituri în sumă de 164.543,4 milioane lei, iar la cheltuieli în sumă de 258.735,1 milioane lei credite de angajament şi în sumă de 200.700,2 milioane lei credite bugetare, cu un deficit de 36.156,8 milioane lei", se menţionează în proiect.

Şedinţa comună a celor douã camere ale Legislativului pentru dezbaterea şi adoptarea proiectului bugetului de stat pe 2019 va începe miercuri, la ora 16.00, votul final fiind programat vineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

De ce americanii vor să interzică TikTok

TikTok și proprietarul rețelei de socializare,...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel