Purtarea unei măști sanitare de 2-3 ori este PERICULOASĂ! Află de ce
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Purtarea unei măști sanitare de 2-3 ori este PERICULOASĂ! Află de ce
Purtarea unei măști sanitare de 2-3 ori este PERICULOASĂ! Află de ce
Noi cercetări efectuate de profesorii din Statele Unite au arătat că purtarea unei măști chirurgicale cu trei straturi de mai multe ori ar putea fi mai periculoasă decât a nu purta deloc.

A purta aceeași mască pe față de mai multe ori ar putea fi mai periculos decât a nu purta deloc una, spun cercetătorii. Un nou studiu a analizat eficacitatea măștilor chirurgicale cu trei straturi, care sunt acum comune.

Acest lucru ar fi fost neobișnuit în urmă cu un an, dar acum este foarte familiar pentru toti oamenii cărora li se cere să poarte măști când sunt în aer liber.

COVID-19. Putin: NU m-am vaccinat

Cercetătorii au descoperit că, atunci când măștile sunt purtate pentru prima dată, acestea filtrează trei sferturi de particule care rămân în aer. Aceste particule sunt responsabile pentru transmiterea infecțiilor.

Dar dacă aceeași mască este purtată pentru a doua sau a treia oară, ele filtrează doar un sfert din picăturile minuscule. Măștile se deformează mai mult cu fiecare uzură, a raportat The Sun.

Cercetarea a fost realizată de experți de la Universitatea din Massachusetts Lowell și de la Universitatea Baptistă din California.

Co-autorul dr. Jinxiang Xi, profesor asociat de inginerie biomedicală la UMass Lowell, a declarat: „Este firesc să ne gândim că purtarea unei măști, indiferent dacă este nouă sau veche, ar trebui să fie întotdeauna mai bună decât nimic, dar nu e asa!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel