Putin a preluat controlul celui mai mare dealer auto al Rusiei
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Mașini / Sursa foto: Freepik.com / @tongstocker1987
Mașini / Sursa foto: Freepik.com / @tongstocker1987
Președintele rus, Vladimir Putin a plasat vineri cel mai mare dealer auto din Rusia sub conducerea temporară a statului. Motivația oficialilor de la Kremlin este că una de logică comercială.

Revoltat, fondatorul companiei a spus că această preluare a statului a făcut ca țara să pară un loc în care nu se poate investi, scrie Reuters.

Dealerul auto rus, Rolf, care este deținută de o firmă cu sediul în Cipru și a fost fondată de omul de afaceri rus Serghei Petrov, a fost unul dintre primii dealeri auto care au apărut după prăbușirea Uniunii Sovietice.

"Acest lucru este legat exclusiv de oportunitatea economică și de respectarea legislației actuale a Federației Ruse, ținând cont de situația economică internațională", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Rolf era o companie rusă, dar care avea o schemă de proprietate care includea un element offshore care necesita intervenția statului, a adăugat Peskov.

Decretarea confiscării ”temporare” vine după ce Moscova a preluat, în acest an, controlul asupra mai multor active deținute de occidentali, ca răspuns la activele rusești înghețate de sancțiunile din Occident.

Producătorul danez de bere Carlsberg și gigantul francez al produselor lactate Danone s-au numărat printre cei afectați, dar confiscarea Rolf, care a comercializat o gamă largă de mărci străine, marchează o primă ocazie când o astfel de companie este preluată în acest mod.

 

Fostul patron Rolf, în vizorul autorităților ruse

 

Serghei Petrov, care locuiește în prezent în Austria, este acuzat de autoritățile ruse că a transferat ilegal bani în străinătate, lucru pe care îl neagă.

Fostul patron a calificat preluarea drept o nouă lovitură pentru peisajul investițional din Rusia, întrebându-se dacă vreun investitor din Asia, de exemplu, ar risca să cumpere participații în activele rusești.

"Temporar înseamnă permanent", a declarat Petrov pentru Reuters prin telefon. "Știam deja toate acestea. Bancherii ne-au spus deja - veți fi puși sub administrare externă.”

Petrov a fost unul dintre cei câțiva oameni de afaceri ruși care au semnat o scrisoare în 2014 criticând daunele aduse relațiilor Est-Vest după ce Rusia a anexat peninsula Crimeea de la Ucraina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel