Putin și Erdogan au inaugurat gazoductul TurkStream FOTO
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Gaze naturale pentru Turcia și Europa
Gaze naturale pentru Turcia și Europa
  • Gaze naturale pentru Turcia și Europa
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au inaugurat, miercuri, în mod oficial gazoductul TurkStream, care va alimenta anual Turcia şi Europa cu o cantitate de peste 30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale ruseşti via Marea Neagră.

În cadrul ceremoniei organizată cu acest prilej la Istanbul, Erdogan a calificat inaugurarea conductei TurkStream drept "un eveniment istoric pentru relaţiile turco-ruse şi harta energetică regională". "Parteneriatul dintre Rusia şi Turcia se consolidează în toate domeniile în pofida eforturilor celor care se opun", a declarat la rândul său Vladimir Putin.

Conducta TurkStream face parte din eforturile Rusiei de a ocoli Ucraina în livrările sale de gaze naturale spre Europa.

TurkStream va permite furnizarea de gaze naturale ruseşti din Rusia până în Turcia, via Marea Neagră, prin intermediul a două linii. Prima linie a conductei TurkStream, cu o capacitate de 15,75 miliarde de metri cubi pe an, va aproviziona piaţa locală din Turcia. Cea de-a doua linie, cu o capacitate similară, care va trece prin Bulgaria via Europa Centrală, ar urma să fie destinată aprovizionării clienţilor din Europa de Sud-Est.

Citește și Gazoductul care amenință Europa. Este Forța Siberiei

Inaugurarea conductei TurkStream vine la cinci ani după ce, în luna decembrie 2014, Rusia a anunţat că renunţă la proiectul gazoductului "South Stream", care urma să permită furnizarea de gaze naturale ruseşti spre Bulgaria, Serbia şi Ungaria, via Marea Neagră, în favoarea proiectului "Turkish Stream", care prevede construcţia unei conducte de gaze din Rusia până în Turcia, via Marea Neagră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel