Rabla Clasic: Schimbări MAJORE. O serie de acte, ELIMINATE

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Devine ceva mai simplu
Devine ceva mai simplu
Un proiect de ordin propus de Ministerul Mediului aduce o serie de modicări importante în Programul Rabla Clasic. Printre altele, primele de casare se vor putea transfera între toate tipurile de participanți la program, în cazul în care noile prevederi vor ajunge să se aplice. 

Mai exact, proiectul stabilește că nu doar persoanele fizice vor putea ceda dreptul de a folosi o primă de casare, așa cum stabilește, în prezent, Ordinul 324/2020, ci și firmele, școlile, organizațiile neguvernamentale, instituțiile publice sau alte tipuri de deținători de mașini vechi. Cu alte cuvinte, primele de casare se vor putea transfera de la o persoană fizică la alta, precum și de la o persoană fizică la una juridică, de la o persoană juridică la una fizică și de la o persoană juridică la alta.

În aceste condiții, se elimină din ghidul de finanțare al programului obligația ca persoanele juridice să fie proprietari ai mașinii date la casat, dat fiind faptul că vor putea prelua prima de casare de la altcineva, precizează Avocatnet. În același timp, se introduce în tot conținutul ghidului, termenul de solicitanți, deoarece ei nu pot fi decât proprietari, neavând posibilitatea de a lua de la altcineva prima de casare.

Pe lângă schimbările legate de transferul primei de casare, proiectul de ordin mai prevede și eliminarea unor documente, ce sunt obligatorii, în prezent, pentru participarea la Rabla Clasic. Astfel, dispar declarațiile pe propria răspundere, în formă autentificată de notarul public, prin care beneficiarii își exprimă în mod explicit opțiunea de a achiziționa autovehiculele noi pe numele lor la sfârșitul perioadei de leasing, în cazul în care aceștia au obținut finanțare în baza unor astfel de contracte.

Citește și Experții francezi AVERTIZEAZĂ: Nu va fi ULTIMUL val! Ce urmează

Respectivele declarații vor fi înlocuite cu o mențiune, introdusă în nota de înscriere, document ce trebuie doar semnat de beneficiar, nu și autentificat la notar.

De asemenea, se va elimina necesitatea prezentării unui certificat de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri ale bugetului local, emis pe numele solicitantului persoană juridică, pentru cazurile în care autovehiculul uzat nu este înregistrat la sediul social al acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

BVB

Bursa de Valori București începe săptămâna cu evoluții mixte

BET și BET-NG în scădere, BET-FI și BET-BK în ușoară...

Strângere de mână / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Investitorii români sunt îngrijorați
Indici bursieri
Autoturisme noi, transportate pe un trailer / Foto: Freepik

Furnizorii auto își joacă viitorul la bursă

Sectorul furnizorilor de echipamente auto traversează o...

Marcel Boloș
Bani

Băncile au împrumutat statul cu peste 540 milioane lei

Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.

Foto: Freepik.com
Tractor
Farmacie

Trump a pus gând rău producătorilor de medicamente

Nu este pentru dată când președintele american atacă...

Diamante
Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă

pixel