Rabla pentru electrocasnice. O nouă veste bună
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Bugetul a fost epuizat
Bugetul a fost epuizat
Programul Rabla pentru electrocasnice a suferit mai multe modificări printr-un ordin al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP).

Ordinul a introdus două noi clase pentru televizoare și o prevedere clară privind caracterul nominal și netransmisibil al voucherelor utilizate în program.

Odată cu lansarea noii sesiuni a programului rabla pentru electrocasnice se vor putea achiziționa televizoare “având cel puțin noua clasă energetică G”. Anterior, Ordinul MMAP 2.089/2020 stabilea că se pot cumpăra televizoare “având cel puțin noua clasă energetică E”.

Așadar, se vor putea cumpăra televizoare cu un consum mai mare de energie electrică, respectiv cele din clasele de consum F și G. Valoarea finanțării pentru cumpărarea de televizoare rămâne neschimbată, adică va fi tot de 400 de lei.

Apoi, prin acest ordin se introduce în ghidul de finanțare a programului o prevedere clară, explicită, cu privire la caracterul netransmisibil al voucherelor. “Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică”, scrie, mai exact, în ordinul MMAP nr. 2.002.

"Rabla pentru electrocasnice" se ÎNTOARCE. Anunțul Ministerului Mediului

O altă modificare prevede că sumele necheltuite într-o sesiune vor fi reportate pentru anul următor. Actualul ministru al Mediului a afirmat că Rabla pentru electrocasnice va mai avea o sesiune în acest an.

Prin programul Rabla pentru electrocasnice se pot achiziționa electrocasnice și dispozitive electronice. Cei interesați de acest program pot primi sume cuprinse între 200 și 500 de lei, în funcție de electrocasnicele pe care vor să le cumpere cu condiția predării unui aparat vechi.

Potrivit regulilor programului, se pot cere bani pentru cumpărarea de mașini de spălat rufe, inclusiv cu uscător, de mașini de spălat vase, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare, televizoare, uscătoare de rufe, aspiratoare, laptopuri și tablete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel