Raluca Turcan se CONTRAZICE SINGURĂ! Ce se întâmplă cu SALARIUL MINIM
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Unele salarii au crescut
Unele salarii au crescut
Raluca Turcan a declarat astăzi că salariul minim trebuie să crească, însă a uitat complet ce a declarat cu câteva luni în urmă.

"Salariul minim trebuie să crească, iar astăzi am avut o primă discuție cu sindicatele și cu patronatele, pentru a asculta punctele lor de vedere. Majorarea salariului minim trebuie făcută în mod predictibil, bazată pe date economice, pentru a putea fi susținută de economie. Preocuparea mea este ca în România nivelul de salarizare să fie decent, costul forței de muncă să înceapă să se apropie de media Uniunii Europene, dar în același timp trebuie să fim atenți ca orice majorare pe care o facem să fie susținută de economie pentru a evita blocajele ulterioare. Am agreat cu partenerii sociali ca săptămâna viitoare să ne întâlnim în Consiliul Național Tripartit, astfel încât confederațiile sindicale și cele patronale să își prezinte și față în față propunerile pe care le au cu privire la majorarea salariului minim. După ce vom avea aceste discuții, vom analiza toate variantele propuse, iar Guvernul va contura o soluție pe care o vom supune dezbaterii publice.", a declarat ministrul Muncii, astăzi.

Năsui: Taxele Zero pe salariul minim sunt pentru TOȚI ANGAJAȚII din România

Vă amintim că în luna Mai în acest an, Raluca Turcan a discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, pentru a realiza un „plan de bătaie pe termen lung”, iar concluzia acestei discuții a fost că salariul minim NU va mai creşte în 2021.

„Am discutat cu reprezentanții sindicatelor și patronatelor, într-un termen de șase luni să facem un plan de bătaie pe termen lung, pentru o creștere predictibilă a salariului minim pe economie”, a declarat ministrul Muncii în urmă cu puțin timp.

Când i s-a reamintit de o promisiune a Executivului, conform căreia salariul minim ar fi putut crește în mai 2021, Raluca Turcan a spus că NU a făcut niciodată o astfel de promisiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel