Patronii refuză pachetul fiscal: „Prima schimbare trebuie să fie la Guvern!”
IMM România nu este de acord cu...
Randamentele obligațiunilor din zona euro au scăzut vineri, semn că revenirea piețelor de obligațiuni din blocul european continuă, după vânzările masive declanșate miercuri de turbulențele din Marea Britanie. Investitorii își mută acum atenția către termenul-limită de 9 aprilie impus de președintele american Donald Trump pentru noile tarife comerciale.
Randamentul de referință al obligațiunii germane pe 10 ani a scăzut cu 3,5 puncte de bază, până la 2,546%, după ce miercuri urcase la un maxim al ultimelor aproape șase săptămâni, de 2,632%. Creșterea fusese determinată de saltul randamentelor obligațiunilor britanice, pe fondul reapariției temerilor legate de sustenabilitatea fiscală. (Randamentele obligațiunilor evoluează invers proporțional cu prețurile acestora.)
În Regatul Unit, randamentul obligațiunii guvernamentale pe 10 ani a scăzut vineri cu 2,5 puncte de bază, până la 4,522%, după ce miercuri urcase până la 4,681%.
Prăbușirea abruptă a prețurilor obligațiunilor britanice a readus în memorie criza de încredere din timpul scurtei guvernări a fostului premier Liz Truss, declanșată de o revenire asupra planurilor de reducere a cheltuielilor sociale și de apariția emoționantă a actualului ministru de finanțe, Rachel Reeves, în Parlament.
Piețele de obligațiuni din zona euro au urmat trendul negativ al celor britanice, mai ales în statele cu finanțe publice fragile, cum sunt Franța și Italia. Totuși, și aceste piețe dau semne de revenire.
Randamentul obligațiunii franceze pe 10 ani a scăzut cu 2 puncte de bază, până la 3,258%, iar cel al Italiei a coborât cu 2,5 puncte, la 3,455%.
Diferența (spread-ul) dintre randamentele obligațiunilor italiene și germane pe 10 ani se menține la aproximativ 90 de puncte de bază.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...
Vicepremierul Tanczos Barna a...