Randamentele obligațiunilor din zona euro au scăzut la minimul ultimelor două săptămâni
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Bursă
Bursă
Randamentele din zona euro au scăzut miercuri la noi minime ale ultimelor două săptămâni, în timp ce obligațiunile și-au păstrat câștigurile iar diferența dintre randamentele italiene și germane a revenit sub nivelul de 200 de puncte de bază.

Randamentul obligațiunilor germane pe 10 ani (Bund), referința pentru blocul monetar, a scăzut astăzi cu 4 puncte de bază (bps) la 2,74%, cel mai scăzut nivel din 22 septembrie. Prețul acestor obligațiuni a scăzut luni cu 12,6 puncte de bază, deoarece investitorii s-au grăbit să se refugieze în siguranța obligațiunilor din cauza războiului din Orientul Mijlociu, arată Reuters.

De asemenea, această revenire a obligațiunilor se datorează vânzărilor masive din septembrie, și remarcile făcute de factorii de decizie politică din băncile centrale de pe ambele maluri ale Atlanticului, care au dat investitorilor asigurări că Banca Centrală Europeană și Rezerva Federală a SUA au ajuns la finalul procesului de înăsprire monetară.

Titlurile de trezorerie americane au fost închise luni pentru o zi de sărbătoare, dar randamentul pe 10 ani a scăzut cu 12,7 puncte de bază marți și cu încă 8 puncte de bază miercuri, înaintea unor date cruciale din SUA care vor da tonul pentru întreaga piață a obligațiunilor guvernamentale.

"Obligațiunile europene urmăresc în mare măsură titlurile de trezorerie americane, în condițiile în care se anunță minutele FOMC, PPI și CPI, deși trebuie analizat sondajul BCE privind inflația", a declarat Kenneth Broux, șeful departamentului de cercetare corporativă, FX și rate la Societe Generale.

"Este prea devreme pentru a spune dacă mișcarea de ieri a Trezoreriei a fost o recuperare sau o acoperire a unor perioade scurte de timp după o creștere îndelungată a randamentelor", a adăugat Broux.

Înregistrările ședinței Comitetului Federal pentru Piața Deschisă al Rezervei Federale (Fed) din luna septembrie urmează să fie publicate mai târziu astăzi, la fel ca și datele referitoare la prețurile la ușa fabricilor din Statele Unite, urmate de datele privind prețurile de consum joi.

De asemenea, în Europa este în desfășurare o licitație de obligațiuni germane pe 30 de ani, deși, a spus Broux, "oferta germană nu ar trebui să fie o problemă".

Sondajul BCE privind așteptările consumatorilor, este, de asemenea, așteptat mai târziu în cursul zilei de astăzi.

Randamentul la 10 ani al Italiei a scăzut cu 4,4 puncte de bază la 4,685%, un minim al ultimelor două săptămâni, iar marja atent monitorizată dintre randamentul la 10 ani al Italiei și cel al Germaniei a scăzut cu 193 de puncte de bază, de la aproape 210 la începutul săptămânii, din cauza îngrijorărilor legate de creșterea nivelului de îndatorare al Italiei.

Randamentul gilt-ului britanic pe 10 ani a scăzut cu 6 puncte de bază la 4,37%, de asemenea, la un minim al ultimelor două săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel