Raport antitrust. Americanii vor ruperea marilor companii din Big Tech
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Cele 4 companii care dictează tot ce se întâmplă pe internet
Cele 4 companii care dictează tot ce se întâmplă pe internet
În draftul raportului, Ken Buck a declarat că împărtășește îngrijorările democraților legate de companile din domeniul Big Tech, cu înclinația lor către „achiziții ucigașe” pentru a elimina rivalii și preferința lor de direcționare a clienților către celelalte produse ale acestora.

Cu toate acestea, el s-a opus unui plan pentru a le cere să delimiteze o „linie unică de activitate” clară. Platforma social media Facebook deține, de asemenea, Instagram și WhatsApp, companiile Google includ YouTube și Android, iar liderul de comerț electronic Amazon operează o unitate masivă de cloud computing.

„Această propunere este o chemare fină, voalată, pentru a sparge firmele Big Tech”, afirmă Ken Buck.

Nu se știe încă deocamdată câți republicani vor susține raportul comisiei care este condusă de președintele democrat David Cicilline. Rapoartele și recomandările cu sprijin bipartid au de obicei un impact mai mare.

Google va investi 1 miliard de dolari în parteneriate cu editori de presă

„Raportul oferă o imagine înspăimântătoare asupra modului în care Google, Apple, Facebook și Amazon și-au folosit puterea pentru a controla modul în care vedem și înțelegem lumea”, a scris Buck.

El a fost de acord cu unele dintre recomandările raportului, cum ar fi facilitarea pentru Departamentul de Justiție și Comisia Federală pentru Comerț a opririi fuziunilor și permiterea consumatorilor să preia controlul datelor lor prin portabilitatea datelor și interoperabilitatea între platforme.

„Aceste schimbări potențiale nu trebuie să fie dramatice pentru a fi eficiente”, a mai spus republicanul.

Ken Buck a mai spus că este nemulțumit de faptul că raportul nu a reușit să abordeze acuzațiile partidului său conform cărora unele platforme au încercat să înăbușe vocile conservatoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel