Istoricul oricărui vehicul, accesibil dintr-o aplicație
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Registrul Auto Roman
Registrul Auto Roman
Registul Auto Român vine în întâmpinarea nevoilor celor care vor să cumpere o mașină și lansează o aplicație prin care poate fi verificat istoricul vehiculului.

Aplicația Istoric Vehicul oferă toate informațiile legate de o mașină, cu condiția ca aceasta să fi trecut printr-o verificare RAR.

Aplicaţia este disponibilă pe site-ul oficial al Registrului Auto Român www.rarom.ro, arată un comunicat al autorităţii.

Informațiile se pot obține prin introducerea în aplicația a datelor de indentificare a vehiculuilui, precum seria șasiului sau caroseriei.

Aplicația trimite pe mail un cod de acces care după validare va trimite tot pe mail informațiile legate de vehiculului respectiv.

”Datele generate sunt: activităţile derulate la RAR şi numărul de kilometri înregistraţi în bordul maşinii (kilometri regăsiţi în baza de date a RAR sau a staţiilor ITP autorizate), existenţa/valabilitatea cărţii de identitate a vehiculului, câteva date tehnice şi de identificare, gradul de poluare, valabilitatea ITP”, se spune într-un comunicat al RAR.

Citește și: Mașina din curte te poate arde la buzunar. Amendă uriașă

„Principalele beneficii pe care le-am identificat se referă la posibilitatea verificării în timp real a corectitudinii datelor cuprinse în documentele însoţitoare ale vehiculului, a valabilităţii ITP şi a succesiunii înregistrărilor valorilor odometrului, care ar trebui să fie sub forma unei creşteri continue. Orice punct de inflexiune ridică un semn de întrebare cu privire la posibila fraudare a kilometrajului real al unui autovehicul.

În viitor, avem în vedere extinderea domeniului informaţiilor pe care le oferim, prin includerea şi a unor date referitoare la eventuale daune şi/sau reparaţii care interesează structura de rezistenţă a unui vehicul. Întrucât acestea sunt informaţii care nu ne aparţin, este posibil ca furnizarea lor să comporte anumite costuri”, se mai spune în comunicatul RAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel