Război comercial: Apple speră că SUA şi China vor ajunge la o înţelegere
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Patronul companiei Apple, ale cărei produse au scăpat de noile tarife vamale impuse de SUA la importurile provenite din China, s-a declarat optimist în privinţa capacităţii Statelor Unite şi a Chinei de a depăşi diferendele lor comerciale.

„Sunt încrezător. În ultimă instanţă, comerţul se înscrie în activităţile care nu sunt un joc cu sumă nulă”, a spus Tim Cook la emisiunea „Good Morning America” de pe ABC News. „Putem negocia câte ceva şi ambele părţi pot câştiga. Sunt, prin urmare, optimist că ţările noastre vor reglementa această problemă şi că viaţa va merge mai departe”, a adăugat şeful Apple.

Ca ripostă la decizia preşedintelui Donald Trump de a taxe importuri chineze în valoare de 200 de miliarde de dolari, Beijing a anunţat, marţi, că, începând din 24 septembrie, va impune, la rândul lui, noi tarife vamale la produse venite din SUA, în valoare de 60 de miliarde de dolari.

Apple nu a menţionat iPhone-ul ca figurând printre mărfurile care riscă, în opinia grupului, să fie afectate de această nouă serie de sancţiuni. În schimb, compania se teme pentru ceasurile ei conectate şi pentru căştile fără fir că nu vor scăpa netaxate.

„Telefonul este asamblat în China, dar piesele vin de pretutindeni”, a explicat directorul general al Apple, întrebat de ce gigantul pe care îl conduce a fost protejat. „Nu vreau să vorbesc în locul lor, dar cred că s-au gândit mai bine şi au realizat că nu ar fi cu adevărat oportun pentru Statele Unite să impune tarife vamale pentru acest tip de produs”, a adăugat Tim Cook.

Preşedintele american a avertizat însă că, dacă Beijing, va riposta la măsurile adoptate de Casa Albă, va trece la „următoarea fază, a treia” şi va axa suplimentar 267 de miliarde de dolari importuri provenite din China. Dacă se va ajunge aici, aproape tot ce va fi adus din China va fi afectat, inclusiv iPhone-urile, precum şi toate alte telefoane inteligente, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel