”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
"Sunt de acord cu preşedintele american Joe Biden, cu preşedintele Franţei Emmanuel Macron şi cu ceilalţi aliaţi că nu trebuie să existe un conflict armat între NATO şi Rusia. Nimeni nu îşi poate dori asta", a spus cancelarul Scholz la un summit economic organizat la Berlin de ziarul Die Welt.
"Nu vom înfiinţa zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Asta ar însemna o confruntare militară directă cu Rusia, cu avioane de luptă ruseşti", a mai spus Scholz, subliniind că Alianţa occidentală continuă să aibă încredere în efectul măsurilor care vizează în primul rând economia rusă.
"Împreună cu aliaţii noştri din Europa şi SUA am pregătit sancţiuni foarte precise", a continuat Scholz."Poate că preşedintele Vladimir Putin a planificat acest război de un an şi s-a pregătit pentru reacţii economice din partea comunităţii internaţionale, dar a subestimat determinarea noastră: sancţiunile au un impact mai puternic decât şi-a imaginat Rusia vreodată".
Dar măsurile ar avea un impact şi asupra Germaniei şi a cetăţenilor săi."Spun asta în perspectiva propriei dezvoltări economice, a lanţurilor de aprovizionare, a relaţiilor comerciale. Nu este încă posibil să calculăm acest lucru cu precizie, aşa că este cu atât mai important să ne putem susţine măsurile pe termen lung", a spus Die Welt, citându-l pe cancelarul german.
Citește și Biden a făcut ANUNȚUL: Ne vom asigura că Ucraina are ARME
Între timp, de la Kiev, președintele Volodimir Zelenski a cerut din nou Occidentului să creeze o zonă de excludere aeriană în Ucraina.
”Vă rog să înțelegeți cât de important este pentru noi să închideți spațiul aerian în fața rachetelor și avioanelor Rusiei. Sper că puteți să sporiți eforturile! Trebuie să faceți mai mult pentru a-i opri pe ruși!, pentru a proteja Ucraina!”.
Pe de altă parte, Pentagonul a anunțat că trupele ruseşti continuă să facă progrese slabe pe teren în Ucraina, la 21 de zile de la începutul invaziei, scrie BBC. Dar mai multe oraşe mari sunt lovite de bombardamente puternice, potrivit unui înalt oficial american din domeniul apărării. Convoiul care se deplasează spre Kiev rămâne la aproximativ 20 de km în afara capitalei, unde oficialul a spus că civilii se confruntă din ce în ce mai mult cu atacuri.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...