Reacția lui Putin după ce Biden a spus că este un criminal
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Unde și-a PETRECUT weekend-ul Vladimir Putin
Unde și-a PETRECUT weekend-ul Vladimir Putin
Rusia și-a chemat miercuri ambasadorul SUA, Anatoli Antonov, acasă, pentru consultări, în timp ce Moscova se gândește la evitarea a ceea ce ministerul său de externe a numit o ”degradare ireversibilă” a relațiilor cu America, în primele zile ale administrației Biden.

Tensiunile dintre cele două națiuni sunt mari, în urma unor rapoarte recent declasificate despre tentativele Rusiei de a interveni în alegerile din 2020, condamnarea de către SUA pentru otrăvirea liderului opoziției ruse Alexey Navalny și cea din urmă afirmație a lui Joe Biden care l-a numit pe Vladimir Putin ”ucigaș”, într-un interviu acordat postului de televiziune ABC.

„Noua administrație americană este la putere de două luni, iar o aniversare simbolică de 100 de zile este chiar după colț, ceea ce reprezintă o etapă adecvată pentru a încerca să evalueze în care echipă Biden are succes și în care nu”, a spus putătorul de cuvând de cuvânt al ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

Citește și: Joe Biden, afirmație cruntă despre Vladimir Putin

O pauză ar permite americanilor să ”recunoască riscurile asociate” ale relației fragilizate dintre cele două națiuni, a adăugat ea, ”Washingtonul el însuși a dus relația într-un impas, în ultimii ani”.

În contextul desecretizării raportului serviciilor secrete americane despre amestecul Rusiei în alegerile prezidențiale, realizatorul tv al postului ABC George Stephanopoulos l-a întrebat pe Joe Biden dacă îl consideră pe Vladimir Putin un ”criminal”, președintele american a răspuns ”Da” și a declarat mai departe că Rusia va suporta represalii din partea SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel