Reacția șefului NATO la încercarea de asasinat a CEO-ului Rheinmetall de către ruși

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Arme / sursa foto: Freepik.com
Arme / sursa foto: Freepik.com
Serviciile secrete americane au descoperit că Rusia a planificat asasinarea directorului executiv al producătorului german de armament Rheinmetall, care alimentează Ucraina cu obuze de artilerie și vehicule militare.

Complotul de ucidere a directorului general al Rheinmetall, Armin Papperger, face parte dintr-o serie de planuri ale guvernului rus de a asasina directori din industria de apărare din întreaga Europă care sprijineau efortul de război al Ucrainei, a relatat CNN, citând cinci oficiali americani și occidentali care și-au păstrat anonimatul.

Statele Unite au informat Germania, a arătat raportul, adăugând că serviciile de securitate germane l-au putut proteja pe Papperger.

Cancelarul german Olaf Scholz a refuzat să comenteze raportul atunci când a fost întrebat despre acesta în timpul unei conferințe de presă la summitul NATO de la Washington, adăugând că guvernul era foarte conștient de numeroasele amenințări la care era expus.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, ca răspuns la o întrebare privind raportul CNN, a declarat că este conștient de campania rusă de acte ostile împotriva NATO, care, în opinia sa, a dus doar la creșterea sprijinului aliaților pentru Ucraina.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne al Germaniei a refuzat să comenteze raportul CNN, adăugând că, în general, guvernul ia foarte în serios amenințările reprezentate de Moscova.

"Autoritățile noastre de securitate sunt foarte vigilente și acționează în consecință, în strânsă cooperare cu partenerii noștri internaționali", a declarat purtătorul de cuvânt. "Guvernul federal nu va fi intimidat de amenințările Rusiei. Vom continua să facem tot ce ne stă în putere pentru a preveni posibile amenințări în Germania."

Rheinmetall a afirmat într-o declarație că "măsurile necesare sunt întotdeauna luate" în urma consultărilor regulate cu autoritățile de securitate.

New York Times a citat mai mulți oficiali occidentali în raportul său, în timp ce Financial Times a relatat, de asemenea, despre complot, făcând referire la diplomații NATO.

Rheinmetall, unul dintre cei mai mari producători de obuze de artilerie și tancuri din lume, a început să crească producția după invazia Rusiei în Ucraina în 2022.

În mai 2023, a declarat că a înființat o întreprindere comună cu conglomeratul ucrainean de stat Ukroboronprom pentru a construi și repara tancuri în Ucraina.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, un aliat apropiat al actualului președinte Vladimir Putin, a declarat că Rusia va riposta lovind orice instalație Rheinmetall înființată în Ucraina.

În februarie, Rheinmetall a anunțat că intenționează, de asemenea, să deschidă o fabrică de muniții în Ucraina.

Două luni mai târziu, Papperger - care lucrează la Rheinmetall de 34 de ani, dintre care mai mult de 11 ani în calitate de director general - a ținut prima pagină a ziarelor atunci când casa sa a fost incendiată de activiști de extremă-stânga, conform ziarului tabloid Bild.

Compania italiană Leonardo, care săptămâna trecută a format o societate mixtă cu Rheinmetall pentru a produce tancuri, nu intenționează să sporească măsurile de securitate pentru directorii săi, conform unei surse.

Întrebată despre raportul CNN la actualul summit NATO de la Washington, ministrul german de externe Annalena Baerbock a declarat că Rusia duce un război hibrid de agresiune, inclusiv atacuri cibernetice și sabotarea infrastructurii.

"Acest lucru subliniază încă o dată că noi, ca europeni, trebuie să ne protejăm cât mai bine posibil și să nu fim naivi", a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Lingouri de aur / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia
Copil
Lucrător din industria petrolieră / FOTO: Freepik

Grupul MOL a semnat o înţelegere cu Kazmunaygas

Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...

Trenul nou a rămas în gară
Industrie. Foto: Pexels.com

pixel