Urmărește dezbaterea live

Reacția Ungariei la noul val de sancțiuni împotriva Rusiei: Ne opunem
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Péter Szijjártó
Péter Szijjártó
Peter Szijjarto a declarat că Ungaria nu poate susține noul pachet de sancţiuni pe care Comisia Europeană vrea să îl aplice împotriva Rusiei deoarece ar distruge securitatea alimentării cu energie a Ungariei.

Într-un video transmis live de pe aeroportul din Taşkent, Uzbekistan, şeful diplomaţiei ungare a spus că propunerile celor de la Bruxelles conţin o serie de noi restricţii cu privire la organizaţii şi persoane fizice din Rusia şi Belarus, precum şi asupra importurilor şi exporturilor unor produse, respectiv asupra anumitor activităţi economice.

”Putem suporta toate aceste măsuri, deşi, în mod evident, eficacitatea lor poate fi pusă sub semnul întrebării, însă acum nu este momentul să facem pe deştepţii, din moment ce în vecinătatea noastră are loc un război”, a spus politicianul maghiar.

”În acelaşi timp, se doreşte interzicerea aducerii de petrol din Rusia în Europa, şi asta într-un termen scurt; în cazul Ungariei, de la sfârşitul anului viitor”, a adăugat Szijjarto, citat de MTI.

Ungaria se pregătește să exploateze gaze în Kazahstan

Peter Szijjarto a subliniat că, în prezent, alimentarea cu energie a Ungariei este asigurată şi stă pe baze solide, însă acest pachet de sancţiuni ”ar distruge complet” acest lucru, făcând imposibilă obţinerea cantităţii de petrol necesară funcţionării economiei maghiare.

”Nu vorbim despre o lipsă de voinţă politică, nu vorbim de intenţii sau de perioada pentru care este aplicată câte o măsură; pur şi simplu, este vorba de o realitate fizică, geografică şi de infrastructură”, a explicat Peter Szijjarto.

Ministrul a subliniat că Ungaria poate cumpăra o cantitate suficientă de petrol din Rusia şi că poate face acest lucru prin conductele existente, iar în prezent, din punct de vedere tehnologic, este posibilă doar prelucrarea petrolului rusesc.

În cele din urmă, Peter Szijjarto a subliniat că guvernul maghiar nu poate vota în mod responsabil acest nou pachet de măsuri în această formă. Pentru a putea sprijini măsurile, ar fi necesar ca embargoul să nu se aplice transportului de petrol prin conducte, a adăugat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...


pixel