RECORD în SUA! Sunt 26 de milioane de cererile pentru şomaj

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit în ultimele cinci săptămâni pragul record de 26 de milioane
Numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit în ultimele cinci săptămâni pragul record de 26 de milioane
Numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a depăşit în ultimele cinci săptămâni pragul record de 26 de milioane, aproximativ 16% din forţa de muncă, în urma extinderii măsurilor de carantină pentru limitarea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Departamentul american al Muncii a informat joi că numărul noilor cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj a crescut cu 4,427 milioane săptămâna trecută, în timp ce analiştii se aşteptau la un nivel între 4,2 şi 5,5 milioane. În săptămâna anterioară, numărul cererilor pentru acordarea de alocaţii de şomaj a fost revizuit în scădere, la 5,237 milioane.

Covid-19. Cu cât sunt plătiți voluntarii pentru testarea ANTIDOTULUI

În timpul perioadei de boom care a început în 2010 şi s-a încheiat abrupt în februarie 2020, economia SUA a creat 22 de milioane de locuri de muncă.

Deşi numărul americanilor care au depus cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj este în continuare ridicat, datele de săptămâna trecută reprezintă a treia scădere săptămânală consecutivă, sporind speranţele că s-a depăşit cea mai grea perioadă. Cel mai ridicat nivel, de 6,868 milioane de cereri pentru acordarea de alocaţii de şomaj, s-a înregistrat în săptămâna care s-a încheiat în 28 martie.

Economiştii estimează că în aprilie s-au pierdut 25 de milioane de locuri de muncă, după ce în martie au fost 701.000 de concedieri - cel mai semnificativ declin din ultimii 11 ani.

Preşedintele Donald Trump a decis săptămâna trecută că a venit momentul să "repornească America", lăsându-i pe guvernatorii statelor să ia decizia relansării în funcţie de gravitatea locală a situaţiei epidemiologice.

O parte din state au început rapid să relaxeze regulile de distanţare socială. În statele aflate încă în carantină, protestele care cer relansarea economiei s-au înmulţit în ultimele zile. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Papa Fancisc
Insolvență / FOTO: Freepik
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Foto: Freepik.com
Biroul unui judecător / Foto: Freepik
Hidroelectrica
Mircea Fechet / FOTO: Gov.ro
Miliardarul și invetitorul american Ray Dalio / FOTO: Wikipedia
Boeing
Eolian offshore / FOTO: Freepik

Energia eoliană offshore: Ce a rămas din gloria de altădată?

Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...

Platformă petrolieră / FOTO: Freepik
Sebastian Burduja / Foto: gov.ro
Casa de schimb valutar: Foto: Oana Pavelescu
Criză economică / Foto: Freepik

Norvegia pierde o avere: Zeci de miliarde au fost spulberate

Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...

Donald Trump vorbește la telefon
Panouri fotovoltaice /FOTO: Pagina de Facebook a AFM
Unifarm / Foto: Agerpres
Camioane/ Foto: Freepik

RO e-Transport, frânat de Guvern care amână sancțiunile

Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...

Lucrător la spații verzi / Foto: Freepik
Mașini / Foto: Freepik
La bancă
Familie / Foto: Freepik
Cristian Popa, BNR
Steagul Bulgariei
Donald Trump și Elon Musk

pixel