Record negativ al Tesla. Vânzările companiei au scăzut pentru al doilea trimestru la rând
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Tesla / sursa foto: Pexels.com
Tesla / sursa foto: Pexels.com
Vânzările Tesla au scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv. Această veste nu este tocmai favorabilă constructorului auto american, dar, în comparație cu rivalii săi, poate fi considerată un succes.

Este pentru prima dată în istoria companiei când vânzările au scăzut față de anul precedent timp de două trimestre la rând.

Vânzările Tesla pentru al doilea trimestru din an au ajuns la aproape 444.000 de mașini, în scădere cu aproximativ 5% față de anul trecut, mai puțin decât scăderea de 8,5% înregistrată de companie în primul trimestru, relatează CNN.

Scăderea vânzărilor demonstrează concurența sporită de pe piața vehiculelor electrice. Deși vânzările globale de vehicule electrice continuă să crească, ritmul de creștere la nivelul întregii industrii s-a dovedit a fi mai mic decât se preconize.

Înainte de acest an, a existat un singur trimestru în istoria Tesla, în plină pandemie, când fabricile au fost închise din cauza restricțiilor, în care compania a raportat o scădere a vânzărilor de la an la an.

Totuși, în comparație cu așteptările analiștilor, vânzările raportate de Tesla sunt bune. Acestea fiind mai mari de 436.000 prognozate cât estimaseră experții. Cifra a fost, de asemenea, suficient de mare pentru a învinge rivalul său principal, producătorul chinez BYD. Desi acesta vine din urmă în forță, Telsa își păstrează astfel poziția de lider în vânzările globale de vehicule electrice.

Luni, BYD a raportat vânzarea a 426.000 vehicule electrice în al doilea trimestru al anului. Aceasta reprezintă cu 21% mai mult decât în urmă cu un an, BYD continuând să reducă decalajul față de Tesla. În trimestrul al patrulea, BYD a depășit pentru scurt timp Tesla în vânzările globale de vehicule electrice.

Vânzările Tesla care a depășit așteptările specialiștilor au fost suficiente pentru a ridica acțiunile companiei (TSLA) cu mai mult de 9% în tranzacționarea de la prânz. Cu toate acestea, acțiunile sunt încă în scădere cu aproximativ 8% de la începutul anului până în prezent, chiar și cu saltul de marți.

Tesla reduce constant prețurile de mai bine de un an, în fața concurenței crescânde din partea producătorilor auto consacrați, care trec de la automobilele alimentate cu combustibili fosili la vehiculele electrice, cum ar fi BYD în China, precum și Volkswagen, General Motors și Ford în Europa și America de Nord. Aceste reduceri de prețuri au contribuit la susținerea vânzărilor, dar au redus marjele de profit. Tesla a anunțat marți că își va raporta rezultatele financiare pentru al doilea trimestru pe 23 iulie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

20 mld. euro pentru agricultura românească, până în 2027

Europarlamentarul Daniel Buda, vicepreședinte al...

Grecia, NU! Spania, NU! Dar de ce Norvegia?

În nordul continentului european, țări precum Norvegia...

Benzina și motorina s-au ieftinit în prima zi din weekend

Fără o direcție clar conturată. Cam așa a evoluat...

WhatsApp nu va mai funcționa pe aceste 35 de smartphone-uri

Anul acesta, nu mai puțin de 35 de smartphone-uri vor...

Bursa de la București încheie săptămâna cu optimism

Titlurile Băncii Transilvania, cele mai tranzacționate. 

Prețul aurului atinge cel mai ridicat nivel din ultima lună

Prețul aurului a urcat vineri la cel mai ridicat nivel...

În Portugalia, avantaje fiscale pentru străini

Noul guvern de dreapta al Portugaliei caută o formulă...

Guvernul cancelarului Olaf Scholz evită o gravă criză

A fost la un pas, dar a scăpat. Grație unui acord cu...

Şedinţă de politică monetară BNR. Decizie privind dobânda

Banca Naţională are programată, pentru astăzi, o...


pixel