Record pe Wall Street. Senatorii SUA au reaprins speranța investitorilor
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
O zi euforică la Bursa de pe Wall Street
O zi euforică la Bursa de pe Wall Street
Bursa de valori de la New York s-a închis, marți, în ordine dispersată, indicii Dow Jones și S&P-500 marcând noi recorduri pe fondul entuziasmului care a cuprins piața, după ce Senatul SUA a aprobat planul bipartid de 1.000 miliarde de dolari investiții în infrastructură.

Indicele Dow Jones a câștigat 0,46%, sau 162,82 puncte, până la 35 264,67 puncte, în timp ce  S&P-500 a recuperat 4,40 puncte, sau 0,10%, până la 4.436,75 puncte. În schimb, indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 72,09 puncte (0,49%) la 14,788,09 puncte.

Textul aprobat de senatori deschide perspectiva unori investiții fără precedent în ultimele decenii, în drumuri, poduri, aeroporturi și căi navigabile. Democrații, care au o majoritate restrânsă în Congres, vor vota, curând, un pachet bugetar suplimentar de 3,5 trilioane de dolari.

"Piața consideră că prima jumătate a programului de investiții este bătută în cuie, ceea ce îi convine”, a comentat Ken Polcari, directorul Kace Capital Advisors din Boca Raton, Florida.

„Nu cred că piața va accepta 3,5 trilioane de dolari, există încă posibilitatea ca (textul) să fie blocat sau ca procedura de aprobare să fie încetinită pentru noi runde de discuții, dar piața nu se preocupă încă de aceste aspecte”, a explicat analistul. 

Dintre principalele sectoare reprezentate de indicele S&P-500, energia, industria și materiile prime, ce pot profita din plin de redresarea economică, au fost cele mai performante pe durata sesiunii de tranzacționare de marți, de pe Wall Street. Acțiuni precum cele ale Caterpillar și Deere au crescut cu aproximativ 2%, impulsionate de convingerea că vor profita de pe urma proiectelor de infrastructură.

Citește și Boom al prețurilor materiilor prime. Cărbunele recuperează pierderile din ultima perioadă

Valorile energetice au crescut și ele, beneficiind de redresarea prețurilor la petrol.

În condițiile în care numărul de noi infecții cu coronavirus continuă să crească în Statele Unite, cu un record de infecții și spitalizări din ultimele șase luni din cauza variantei Delta, planul de infrastructură ar trebui să contribuie la consolidarea redresării economiei.

Investitorii vor urmări cu atenție datele privind inflația, care ar urma să fie publicate în cursul acestei săptămâni, în încercarea de a anticipa acțiunile Rezervei Federale (Fed), deoarece datele solide ale pieței forței de muncă au întărit ipoteza unei înăspriri iminente a politicii monetare a băncii centrale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel