Record pe Wall Street. Senatorii SUA au reaprins speranța investitorilor
Autor: Simona Haiduc | 11 aug, 09:29
O zi euforică la Bursa de pe Wall Street
O zi euforică la Bursa de pe Wall Street
Bursa de valori de la New York s-a închis, marți, în ordine dispersată, indicii Dow Jones și S&P-500 marcând noi recorduri pe fondul entuziasmului care a cuprins piața, după ce Senatul SUA a aprobat planul bipartid de 1.000 miliarde de dolari investiții în infrastructură.

Indicele Dow Jones a câștigat 0,46%, sau 162,82 puncte, până la 35 264,67 puncte, în timp ce  S&P-500 a recuperat 4,40 puncte, sau 0,10%, până la 4.436,75 puncte. În schimb, indicele Nasdaq Composite a scăzut cu 72,09 puncte (0,49%) la 14,788,09 puncte.

Textul aprobat de senatori deschide perspectiva unori investiții fără precedent în ultimele decenii, în drumuri, poduri, aeroporturi și căi navigabile. Democrații, care au o majoritate restrânsă în Congres, vor vota, curând, un pachet bugetar suplimentar de 3,5 trilioane de dolari.

"Piața consideră că prima jumătate a programului de investiții este bătută în cuie, ceea ce îi convine”, a comentat Ken Polcari, directorul Kace Capital Advisors din Boca Raton, Florida.

„Nu cred că piața va accepta 3,5 trilioane de dolari, există încă posibilitatea ca (textul) să fie blocat sau ca procedura de aprobare să fie încetinită pentru noi runde de discuții, dar piața nu se preocupă încă de aceste aspecte”, a explicat analistul. 

G Ad:

Dintre principalele sectoare reprezentate de indicele S&P-500, energia, industria și materiile prime, ce pot profita din plin de redresarea economică, au fost cele mai performante pe durata sesiunii de tranzacționare de marți, de pe Wall Street. Acțiuni precum cele ale Caterpillar și Deere au crescut cu aproximativ 2%, impulsionate de convingerea că vor profita de pe urma proiectelor de infrastructură.

Citește și Boom al prețurilor materiilor prime. Cărbunele recuperează pierderile din ultima perioadă

Valorile energetice au crescut și ele, beneficiind de redresarea prețurilor la petrol.

În condițiile în care numărul de noi infecții cu coronavirus continuă să crească în Statele Unite, cu un record de infecții și spitalizări din ultimele șase luni din cauza variantei Delta, planul de infrastructură ar trebui să contribuie la consolidarea redresării economiei.

Investitorii vor urmări cu atenție datele privind inflația, care ar urma să fie publicate în cursul acestei săptămâni, în încercarea de a anticipa acțiunile Rezervei Federale (Fed), deoarece datele solide ale pieței forței de muncă au întărit ipoteza unei înăspriri iminente a politicii monetare a băncii centrale.

Ştiri Recomandate

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro