Record pentru Warren Buffet! Ce a făcut cunoscutul om de afaceri
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Warren Buffett, ocupantul locului trei în topul Forbes
Warren Buffett, ocupantul locului trei în topul Forbes
Prin tradiție, miliardarul american Warren Buffett organizează anual o licitație pentru o seară petrecută împreună cu persoana care plătește cel mai mult. Este un act caritabil, a cărui primă ”ediție” a avut loc în 2000, când s-au încasat 25.000. Anul acesta s-a ajuns la suma record de peste 3,5 milioane. 

Banii vor fi vărsați în contul fondului de binefacere Gilde. Recordul anterior datează din 2012, când a fost de 2,46 milioane de dolari. Licitația a demarat pe eBay. Suma de pornire a fost de 25.000 de dolari. S-au înscris 13 concurenți, cu tot atâte oferte. Cea mai mare dintre ele depășind 3,5 milioane de dolari.

Fondul Gilde, beneficiarul banilor, luptă împotriva sărăciei, a foametei și ajută persoanele fără adăpost din San Francisco. ”Rezultatul are o importanță uriașă, pentru că insuflă oamenilor speranța și credința că există și o viață mai bună. Restul societății poate i-a abandonat, dar Gilde va oferi o șansă acestor oameni”, a comentat Buffett.

Bloomberg menționează că, începând din 2000, unul dintre cei mai respectați investitori de pe Wall Street și, în general, din lume, a ajutat fondul să strângă în jur de 30 de milioane de dolari.

Citește și Miliardarul Warren Buffett recunoaște: ”Am fost un idiot!”

Căștigătorul licitației, al cărui nume nu este dezvăluit, va petrece o seară cu Warren Buffet în prestigiosul restaurant Smith & Wollensky, din New York. La întălnirea cu omul de afaceri pot participia șapte prieteni din partea învingătorului. Cu o avere estimată la 82,5 miliarde de dolari, Warren Buffett ocupă locul trei în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai lumii, după Jeff Bezos, fondatorul gigantului Amazon, și Bill Gates, omul care a creat Microsoft.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel