Rectificare Bugetară. Cum și ce posturi vor fi restructurate în ministere
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici
Guvernul a aprobat, în ședința de luni, rectificarea bugetară iar ministrul Finanțelor a explicat, printe altele, cu se vor face restructurările din ministere.

În privinţa reducerii numărului de secretari de stat, Eugen Teodorovici a spus că poate fi şi o decizie internă a fiecărui minister în parte şi o discuţie în cadrul Guvernului când se vine cu actul normativ pentru fiecare minister, nefiind nevoie de un act orizontal. 

"Când face ministerul HG atunci are în vedere şi această reducere de număr de secretari de stat sau creşterea numărului de lucrători în cadrul direcţiilor generale, simple. Azi avem 25 plus 1 la direcţia generală, 15 plus 1 la direcţia simplă, 8 plus 1 la nivel de serviciu şi 5 plus 1 la nivel de birou. În alte state şi chiar şi în Ministerul de Finanţe e altfel. Avem direcţii generale cu peste 100 oameni. Nu cred că este corect să avem o direcţie generală cu 15 plus 1 posturi şi un director general şi cu, poate, cu 3-5 angajaţi, restul fiind posturi vacante", a explicat ministrul. 

Rectificare bugetară. Eugen Teodorovici, precizări despre salarii și pensii

În acelaşi proiect de ordonanţă se propunea reducerea cu 50% a numărului total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat şi de funcţii asimilate funcţiilor de secretar de stat şi subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum şi al celorlalte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel